Annons
 

VIDEO: Coca-Cola light by Jean Paul Gaultier

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Jean Paul Gaultier rockar loss med Irene i kortfilmen för Coca-Cola light.

Jean Paul Gaultier rockar loss med Irene i kortfilmen för Coca-Cola light.

Efter flera framgångsrika designsamarbeten är det nu dags för den franske modeskaparen Jean Paul Gaultier att ta över rodret som Creative Director på Coca-Cola lights modesatsning.

– Coca-Cola light bad mig om att tolka varumärkets positiva personlighet och skapa ny design för flaskan. Jag vill förmedla den stil och estetik som jag älskar. Då själva flaskorna bär formen av en kvinnokropp känns det fantastiskt kul att ‛klä dem‛. Vidare är logotypen för Coca-Cola light så vacker att jag utgick från den när jag skapade min egen design på flaskorna och burkarna. Som en sista detalj stämplade jag min egen logotyp på flaskan, likt en diskret avsändare som skänker flaskan något extra, berättar Gaultier.

Annons

Kampanjen, som förutom specialdesignade flaskor och burkar i begränsad upplaga består av butikskoncept och digitala kampanjer, lanseras runt om i Europa i april och kommer att pågå under hela 2012. Redan nu har tre kortfilmer i serien ”The Serial Designer” släppts på nätet. I filmerna ser vi, förutom modeskaparen själv, Coca-Cola lights hjältinnor:

  • Del 1: Den rockchica Irene
  • Del 2: Den romantiska Bernadette
  • Del 3: Den fashionabla Eleanore

Tidigare har bland andra Karl Lagerfeld, Manolo Blahnik, Roberto Cavalli och Nathalie Rykiel designat flaskor för läskmärket.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ho2XzgC-TLs

httpv://www.youtube.com/watch?v=P8mNQh5wICcv

httpv://www.youtube.com/watch?v=I0HghNb5qJg

Coca-Cola light by Jean Paul Gaultier.

Coca-Cola light by Jean Paul Gaultier.

Av: Rose-Marie Söderlund