Annons
 

VIDEO: NKs couture-visning på Kungliga Operan

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Visningens final.

I början av 1900-talet fanns det en couturesalong på NK och nu har intresset för haute couture verkligen vaknat till liv igen. För att hylla det så har NK bjudit in åtta av Sveriges modedesigner för att skapa ett modernt coutureplagg var. Plaggen visades upp på Kungliga Operan i Stockholm den 26 augusti.

Annons

Baaams modechef Hulda Andersson var på plats och såg visningen. Kvällen varvades med ballett, opera och avslutningsvis sänktes en gigantisk “sagobok” ner i fonden och ur bokens rygg klev modellerna.

Efter det följde ett pärlband av modeller iklädda många av höstens trender på olika teman. “Paris Chic à la Paris”, “Biker Glam”, “Androgynt möter feminint” och “Royal”var några av kvällens klädteman.

Som final visades de åtta coutureplaggen som Sveriges designelit hade skapat.

– Visningen var något eget i sitt slag i Sverige då man inte vanligtvis gör den här typen av storsatsningar och samarbeten mellan kultur och mode vilket är synd. Fantastiskt event där mode, opera och balett möttes i en härlig mix under operans tak. Mycket vackert genomfört och härligt med ett annorlunda event, säger Hulda om kvällen.

Se en film om coutureplaggen här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=Sa_IDyQPJ1I

Se bilderna från visningen här:

[nggallery id=294]

Om du vill se coutureplaggen med egna ögon så har du chansen nu. De ställs ut i NKs entré i Stockholm till den 1 september.

Designerna på scenen efter visningen.

Av: Emilie Hermansson, Hulda Andersson Foto: Kristian Lövenborg