Annons
Så fixar du perfekta lockar med mycket volym
 

Så fixar du perfekta lockar med mycket volym

Försöker du också få till perfekta lockar med volym som håller hela kvällen? Knepen är många att tillgå för att lyckas få Hollywood-svallet du drömmer om.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Känns det omöjligt att få till perfekta lockar med mycket volym hemma? Det är det inte. Med rätt tips och Baaams steg för steg-guide lyckas du får hållbara lockar som inte blir platta efter en halvtimme. Om du sköter håret rätt så håller lockarna till nästa tvätt.

Steg för steg: Så får du perfekta lockar med volym


Otvättat hår
Att försöka få volym i ett nytvättat hår är inte en enkel match – därför gör du rätt i att tvätta håret dagen innan. De naturliga oljorna i håret gör att lockarna håller bättre. Toppa med lite torrschampo i hårbotten om det känns smutsigt.

Annons


Rätt produkter
Investera i produkter som är speciellt framtagna för att hjälpa lockarna att hålla. Grunda med värmeskydd så att du inte bränner och skadar håret i onödan. Använd volympuder i hårbotten för att få en stadig grund.


Vilken locktång ska jag använda?
Om du har långt hår ska du använda en locktång med mindre omkrets – och tvärtom för kortare hår. En konformad locktång är en smart investering om du vill få till perfekta lockar eftersom du kan anpassa bredden på spolen efter vilken sektion av håret du lockar.


Locka håret steg för steg
Låt det ta tid att locka håret – om du vill att lockarna ska hålla. Dela upp håret i flera sektioner och börja underifrån. Ta inte för tunna slingor när du lockar håret, då är risken stor att det bara blir trassligt. Locka håret från ansiktet, det ger rätt Hollywood-känsla.


Låt svalna
Sätt upp lockarna med klämmor medan de svalnar eller undvik att röra dem en stund. När håret är svalt har det fixerat sig och då kommer lockarna hålla bättre.


Spraya – men inte för mycket
Om du inte är ute efter stela korkskruvar ska du vara försiktig med hårsprayen. Om du har grundat med rätt produkter är hårsprayen bara ett extra hjälpmedel för att hålla frisyren på plats.


Borsta igenom
När du är klar och har sprayat håret ska du borsta håret med en bredtandad borste för att få en naturligare look. Vänd håret upp och ner och skaka, et voilà!

Psst! Lät det krångligt? Kolla in videon här nedanför för att få ytterligare en steg för steg-guide om hur du får drömlockar!

Läs även:
6 snygga och enkla vardagsfrisyrer för dig som är lat
Bästa knepen som ger dig drömvolym när du fönar håret

Foto: IBL

 
Annons