Annons
 

Vilma, 19, singeldebuterar – och har vägrat jobba med en enda man

Vilma Colling, 19, ska släppa sin första EP. På den har hon valt att uteslutande jobba med kvinnor. ”Jag orkar inte med snubbar som ska trycka ned och köra över en”, säger hon.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs också: Bloggaren Margaux filmade hela sin förlossning – och videon är så stark

Vilma Colling är bara 19 år men har redan hunnit med att spela i bandet En Drös Poeter och vara förband till Den Svenska Björnstammen. Men nu satsar hon på solokarriären och i morgon fredag, den 19 maj, singeldebuterar hon med låten ”Hörs det inte hör det inte till”. Singeln har producerats av Hanna Brandén, också känd under namnet Name the Pet, och redan den 2 juni släpps sedan EP:n. Och under hela projektet har Vilma valt att enbart arbeta med kvinnor.
– Jag var bestämd med det från början. Jag orkar inte med snubbar som ska trycka ned och köra över en. Varför välja den lätta vägen och ta snubben man alltid jobbat med när man kan hitta grymma tjejer. Och det har gått skitbra. Man märker sådan skillnad och ser hur systerskapet gör att vi backar upp varandra istället för att trycka ned, säger hon till Baaam och fortsätter:
– Dessutom har en kvinnliga ljudtekniker behövt vara 10 gånger bättre än om hon varit en man bara för att få vara där hon är. Så resultatet blir också bättre.

Annons

Vilma berättar att män ofta vill förklara saker för henne – genom att förenkla som om hon inte förstod musiktermer.
– De säger saker som om jag var ett barn. Visst, jag är en ung tjej som gillar smink men jag älskar också teknik och kan producera. Men det verkar inte snubbar förstå. Med kvinnor är det inte så, de har en helt annan attityd och hjälper en.

Missa inte! Bow down bitches – så blev Beyoncé samtidens största artist

Singeln ”Hörs det inte hör det inte till” är en klassisk sommarlåt.
– Jag ville fånga känslan man har när man går hem efter en utekväll på sommaren. Och Hanna förstod verkligen det och hittade rätt i produktionen. Det är en najs sommarlåt, helt enkelt.

Efter EP-släppet väntar en sommar då Vilma ska skriva och spela in nytt material. Till hösten hoppas hon kunna släppa sitt första album. Och till andra unga tjejer som vill slå sig in i musikbranschen har hon bara ett råd:
– Jobba med tjejer.

Singeln ”Hörs det inte hör det inte till” släpps exklusivt hos Baaam i dag. Lyssna på den här!

Läs också: Sabina Ddumba uppmuntrar kvinnor att ta plats: ”Kan jag så kan du”

Foto: Pressbild