Annons
 

Vinnaren av VIP-upplevelsen på London Fashion Week

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Den vinnande bilden av Zahra Isabelle Laine.

Zahra Isabelle Laine, 18, från Helsingborg blev den lyckliga vinnaren av en VIP-upplevelse för två på London Fashion Week i slutet av februari.

Av: Rose-Marie Söderlund

Grattis! Hur känns det?

– Helt underbart, men samtidigt surrealistiskt. Jag tror mitt huvud är kvar i London, Helsingborg känns helt plötsligt inte alls lika kul. Jag hade väldigt gärna velat stanna och ta i designerkläder flera dagar till, för designerutställningen var nog det bästa med hela resan. Det känns jättekul att jag vann för det hade jag verkligen inte alls förväntat mig. Jag uppskattade resan väldigt mycket!

Annons

Berätta lite om den vinnande bilden.

– Det var från början en bild jag tog till LOOKBOOK. Bilden togs av Axel Winquist, en av mina kära vänner! Det lite humoristiska är att jag hade sparat ihop pengar för att köpa klänningen på bilden till nyår (det var en sån jag-måste-ha-dig-klänning), men min storlek tog slut på Oasis hemsida. Fast då ser jag den på asos.com, och min bror köper den till mig som en liten extra-julklapp. Men då blir jag sjuk med något virus på självaste nyårsafton (och veckor framöver)! Jag var inte ens ledsen för att jag var sjuk, jag var ledsen för att jag hade planerat en outfit en månad i förväg som jag sedan inte fick ha på mig. Oasis kanske borde byta namn till Osis! Så bilden togs efter nyår, när jag precis hade blivit frisk. Kanske inte världens smartaste drag att kila ut i vinterkylan direkt när man har blivit frisk, men någon måste ju göra det.

Vad har du för erfarenhet från fotografering?

– Jag har ingen särskild erfarenhet. Många av mina kompisar tar dock bilder på mig till olika projekt, vilket jag tycker är kul för då kan jag använda dem själv sedan. Men någon erfarenhet skulle jag inte säga att jag har, varken framför eller bakom kameran. Isåfall skulle jag väl vara ”självlärd”, men det låter ju lite pretentiöst med tanke på att jag är varken en fotograf eller modell. Däremot är jag väldigt intresserad av fotografi och vad olika bilder förmedlar, så jag försöker att hålla mig uppdaterad med vad mina favoritfotografer sysslar med.

Hur du några bra tips på hur man tar en bra bild?

– Jag skulle nog säga att ljuset är det viktigaste i en bild. Vill du få fram din idé så måste du tänka på hur du gör det här som tydligast (även abstrakt sett) och där spelar ljuset en stor roll. Om man alltid tar hänsyn till ljussättningen i sina bilder så kan man med lite magi få fram de bästa bilderna till och med från de sämsta kamerorna.

Slutligen, hur var London Fashion Week?

– Som en dagsdos av himlen. Det var väldigt inspirerande och kul att se vad som kommer framöver, och att faktiskt få se det up close and personal. Det är inte samma sak att se det på catwalken som att faktiskt känna på tygerna och se alla detaljer som man enkelt missar, som vi fick göra på designerutställningen.

Jag lärde mig också väldigt mycket när jag var där. Man glömmer ju bort att det är först och främst ett business-event. Alla som är där är där för en anledning. När man tänkte på det så såg man hela tillställningen i ett nytt ljus. Till exempel allt arbete som faktiskt går in på att göra en åtta minuters modevisning. Väldigt intensivt.

En annan sak som var väldigt intressant var att se alla olika stilar som fanns på en och samma plats och alla personer som verkligen kan uttrycka sig genom sina kläder. Det var väldigt många som jag kände igen från kända streetstyle-sidor. Som till exempel Kate Lanphear, lika stilren i verkligheten som på bild. Det var en underbar upplevelse, helt klart!

Här är några av Zahras privata bilder från resan!
(Av rättighetsskäl får vi tyvärr inte publicera bilder från själva visningarna.)

Lite "chic" energi är viktigt när man ränner på visningar. Fish and chips och Big Ben, två brittiska klassiker! Lite nattlig sightseeing! London Eye i bakgrunden. Canon är Principal Sponsor för London Fashion Week.