Annons
 

Vinnarna på årets ELLE-gala

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Årets ELLE-gala har gått av stapeln och självklart fanns Baaam på plats. Mer om det i våra bloggar.  Här är ett urval av årets vinnare. Hela listan hittar du här.

  • Årets bäst klädde man: Håkan Hellström

Motivering: Med sin intensiva kärlek till gamla skivomslag, Frank Sinatra, hamnarbetare och 40-talsgangsters har årets bäst klädde man konsekvent gått sin egen väg. Han är en förebild för en hel generations indieprinsar och indieprinsessor som följt honom från sjömanskostym till hatt-hängslen-och-linne till gubbkeps.

  • Årets bäst klädda kvinna: Lykke Li

Motivering: Hon slog knut på hela modevärlden med en frisyr som kopierades av både tjejer och killar. Hon klär sig lika supermodernt, personligt och snyggt som sin musik

  • Årets bästa scen- och festklädda: Carina Berg

Motivering: I höstas lät hon lockarna falla och genomgick en yttre metamorfos. Hon blev rikets kaxigaste, coolaste mest stilsäkra och moderna scenpersonlighet.

Motivering: This is british fashion at it´s best. Sterling in quality, uniquely headstrong, always unexpected and undeniably London. This designer just keeps on producing one great collection after another.

Motivering: Ständigt experimentella och hyperkreativa, korsbefruktar den kommersiella kollektionen med ateljéskapelserna ”by the numbers” på ett modernt och tilltalande sätt.

  • Årets modell: Sara B

Motivering: En kameleont med nobla drag och leende guldbruna ögon älskad av såväl designers som fotografer och redaktörer. Hon är årets modell och catwalkprinsessa.

  • Årets stylist: Robert Rydberg

Motivering: Han är ett kreativt kraftverk som inte marscherar efter någon annan trumma än sin egen. Med en hypermodern blick gör han styling till en egen konstform.

Annons

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: All Over Press