Annons
Allt vi vet om Westworld säsong 2 – och då är premiären
 

Allt vi vet om Westworld säsong 2 – och då är premiären

Fler världar att utforska, kända svenska ansikten i rutan och våldsamma sammandrabbningar. Snart börjar säsong 2 av Westworld och Baaam har listat allt vi vet om vad som komma skall.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs också: 11 år senare – så gick det för The Hills-stjärnorna

Det har snart gått nästan två år sedan den första säsongen av Westworld hade premiär. Serien, som baseras på boken med samma namn från 1973 av författaren Michael Crichton, kretar kring den fiktiva världen Westworld som är en teknologiskt avancerad nöjespark med humanoida robotar dit rika människor kan åka för att göra precis vad de vill. Inget är förbjudet.

Annons

När seriens första säsong visades under 2016 slutade den med ett minst sagt rafflande avsnitt som lämnade tittarna med många frågor och få svar. Men den 22 april återvänder serien äntligen till HBO. Än är inte mycket känt men Baaam har samlat ihop vad vi vet – och vi behöver väl inte säga att det är en stor spoilervarning på detta?


Det finns en trailer

För bara några dagar sedan släppte HBO äntligen den officiella trailern inför den nya säsongen. I den får vi många glimtar av vad som komma skall, något vi går igenom nedan, men om du inte har sett den så se den nu på direkten.

Läs också: Karamell i pastell – 30 sneakers att inviga våren i


Vi kommer att besöka andra parker

Redan i första säsongen fick man mot slutet en glimt av att det finns andra liknande temaparker utöver Westworld – hela sex stycken. En Redditläsare har lyckats hitta en välgömd länk till en sida som heter Delos Destinations som avslöjar att sex parker finns eller är under uppbyggnad, detta bekräftades även i den nya trailern där man kan se karaktären Maeve vandra i en samurajvärld.

Enligt hemsidan finns, förutom Westworld, bara Shogunworld (som troligtvis är samurajvärlden som synts tidigare) nämnd med namn, de andra är fortfarande dolda. Men seriens skapare Jonathan Nolan och Lisa Joy har hintat om att versioner av Medieval World och Roman World, som återfinns i romanen serien baseras på, kan komma att dyka upp i framtiden. I boken finns även något som heter Futureworld – men en sjätte värld utöver det existerar inte. Så det återstår att se vad det skulle kunna bli.


Värdarnas resa mot uppvaknande har bara börjat

En stor del av huvudhandlingen i säsong ett kretsade kring värden Dolores uppvaknande och hur Ford byggt in i värdarna att bli medvetna om sitt tillstånd. Till Entertainment Weekly berättade Joy och Nolan att säsong två kommer att handla om vad som väl händer när värdarna blivit medvetna.

– Vi har sett när värdarna försökt bli medvetna om sin verklighet och vilka de är. Det vi ska undersöka nu är vad som händer när de väl fått höra sin röst och kommit underfund med sig själva, vilka beslut kommer de att fatta?, säger Joy i intervjun.

Läs också: Människor som alltid är sena lever längre


Det icke-linjära berättandet fortsätter

I säsong ett tog det för många tittare lång tid innan det gick upp för dem att historien som berättades inte var linjär utan faktiskt utspelade sig med 30 års mellanrum. Att William och mannen i svart var samma person men vid olika tidpunkter. Men berättandet var inte bara till för att förvirra tittare utan för att ge dem en känsla av vad Dolores upplevde då hon på nytt vaknade varje dag i parken, omedveten om vad som hänt tidigare. När säsongen så väl tog slut med värdar som blivit medvetna är det lätt att tro att även berättandet kommer att vara annorlunda i säsong två – men så verkar det inte bli.

I Entertainment Weekly-intervjun avslöjar Nolan att de tänker fortsätta med den annorlunda berättarstilen.

– Serien handlar inte om människor, den handlar om de här varelserna vars sinne och förståelse för världen runt omkring dem är väsenskiljd från vår. Det berättigar ett slags berättande som, förhoppningsvis på ett tillfredställande sätt, tillåter publiken att vandra djupt in i berättelsen. När varje säsong rör sig framåt kan publiken så känna ett starkare band till värdarna och förstå bättre hur världen fungerar, säger Nolan.


Många karaktärer återvänder


Som en del av seriens premiss är det inte säkert att bara för att en karaktär dör i Westworld kan de aldrig komma tillbaka – tvärt om. Värdar återupplivas och människor kan dessutom få nytt liv som värdar. Därför är det troligt att vi får återse många bekanta ansikten i säsong 2, några vi ser i trailern är Dolores, Teddy, Bernard och Maeve.

Dessutom har Ed Harris, som spelar Mannen i svart, hintat om att han kommer tillbaka och man kan även få glimtar av honom i trailern. Därtill har serieskaparna inte sagt att någon karaktär med säkerhet är borta för alltid. Exakt vilka som finns kvar när säsong två börjar återstår dock att se.


… och två svenska skådisar tar plats i rollbesättningen

Det har bekräftats att flera nya karaktärer kommer att dyka upp i säsong 2. Och inte mindre än två av dem kommer att spelas av några riktigt välkända ansikten för den svenska publiken.

Gustaf Skarsgård kommer att dyka upp i rollen som Karl Strand, som beskrivs som en ”white-collar guy who’s comfortable in the field”. Och Fares Fares kommer att spela rollen som en techexpert vid namn Antoine Costa.

Dessutom kommer vi se Get Out-skådespelerskan Betty Gabriel i den återkommande rollen som Maling, Neil Jackson ska spela Nicholas (som beskrivs som en charmig man som hamnat i okända vatten) och Katja Herbers från The Leftovers ska synas i rollen som Major Craddock. Detta och många fler med dem kommer att utöka rollistan rejält under säsongen.

Läs också: Smartaste genvägen till naturligt glow – beautyexperten guidar

Källa: Cheatsheet, Digital Spy
Foto: IBL

 
Annons Laddar nästa artikel…