Annons
 

Winnie Harlow om sin vitiligo: ”Jag har lärt mig att älska mig själv”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Winnie Harlows vitiligo är väldigt symmetrisk.

Winnie Harlows vitiligo är väldigt symmetrisk.

Den kanadensiska modellen Winnie Harlow, 19, vars riktiga namn är Chantelle Brown-Young, diagnostiserades med hudsjukdomen vitiligo när hon var fyra år. När hon gick i skolan mobbades hon och kallades för zebra och ko på grund av sin ojämna hudton, men allt vände när hon accepterade sin vitiligo och vände den till sin fördel.

Annons

– Jag lärde mig att älska mig själv och när jag gjorde det började möjligheter att trilla ner i knät på mig. Jag tackar gud för det. Försök att älska dig själv, berättar Winnie.

2011 postade Winnie en film på YouTube med titeln ”Vitiligo: A Skin Condition not a Life Changer” och ett par år senare gick hon flera visningar på Toronto Fashion Week, trots att hon tidigare fått nobben av alla modellagenturer. Detta ledde till att Tyra Banks fick upp ögonen för Winnie och erbjöd henne en plats i ”America’s Next Top Model” 2014. Winnie gick inte hela vägen, men vid det laget hade redan flertalet agenturer och designers fått upp ögonen för den exotiska skönheten.

Winnies senaste uppdrag är som ambassadör för Desigual och deras nya kampanj ”Say Something Nice” och hon är även aktuell för Diesel och deras nya vår-/sommarkampanj.

Fakta: Vitiligo är en sjukdom som gör att pigmentet i huden fläckvis försvinner. Mellan 1 % och 2 % av befolkningen är drabbad och sjukdomen är mer vanligt förekommande (och mer synlig) på mörkhyade personer. Sångaren Michael Jackson var en annan känd person med vitiligo.

Winnie Harlow på en kampanjbild för Desigual.

Winnie Harlow på en kampanjbild för Desigual.

winnie-harlow-diesel

winnie-harlow-say-something-nice

winnie-harlow-desigualmfw

Winnie Harlow på Fashion Week i Madrid, 6 februari 2015.

Winnie Harlow på Fashion Week i Madrid, 6 februari 2015.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Stella Pictures, All Over Press