Annons
 

Winnie Lee från Vintage Heirloom: ”Jag köpte en Chanel för 500 kr!”

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Chanel 2.55 i svart jersey från Vintage Heirbloom/my-wardrobe.com.

Chanel 2.55 i svart jersey från Vintage Heirbloom/my-wardrobe.com.

Drömmer du om en äkta Chanel-väska? Kolla in my-wardrobe.com:s nyöppnade avdelning där de säljer noga utvalda vintageväskor och smycken i samarbete med Vintage Heirloom.

Vintage Heirloom (gammal släktklenod på svenska) är en brittisk onlinebutik som specialiserar sig på just lyxig vintage, främst från Chanel. Här svarar grundaren Winnie Lee på några frågor:

Annons

När började du samla på vintage?
– Runt 2005 då jag jobbade som designer och letade efter inspiration på en vintagemässa i London. Där råkade jag hitta en gammal Chanel-väska med trasigt blixtlås. Säljaren kände inte till märket, hon hade bara rensat ur sin gamla fasters hus, så jag fick köpa den för knappt 500 kr. Efter lite research visade det sig att det var en äkta Chanel och från den stunden var jag fast!

Var gör du de bästa fynden?
– Jag köper mycket på auktion och genom privata klienter som kommer direkt till mig för att sälja sin vintage. Jag reser även till LA, New York och Japan upp till fyra gånger per år och besöker specialiserade vintagebutiker.

Har du några ovanliga föremål?
– Jag har en klient från Indonisien med kunglig bakgrund. Hon har de mest fantastiska vintageobjekten som hon har ärvt från sin mamma! Och jag har precis köpt de mest fantastiska smyckena och väskorna från Chanels accessoardesigners privata arkiv som spänner över tio år.

Winnie Lee på Vintage Heirloom är expert på vintage Chanel.

Winnie Lee på Vintage Heirloom är expert på vintage Chanel.

Vad är ditt favoritföremål?
– Jag älskar Nicole Richies smak när det gäller vintage Chanel. Hon har ärvt sin väsksamling från sin mamma och hittills har jag lyckats spåra två exakt likadana väskor som hon har. En är en mörkröd väska med stora handtag från 1996. En annan favorit är en Chanel 2.55 flap bag från kollektionen 1989-91. Det är den klassiska väskan med låset med dubbla C:n, som kallas för Mademoiselle.

Vad händer härnäst för Vintage Heirloom?
– Vi kommer fortsätta att köpa och sälja unika vintageföremål, och våra videoguider är väldigt populära, så de ska vi göra några fler nästa år.

Liten eller stor väska?
– Förmodligen stor, eftersom jag alltid bär runt på så mycket saker!

Fortsätt meningen, ”Handväskor är…”:
– En kvinnas bästa vän! Jag anser att de har ersatt diamanter.

Tips! Missa inte att du just nu får 500 kr rabatt vid köp över 1 500 kr på my-wordrobe.com! Erbjudandet gäller till och med 30 november 2012. Ange koden ”BaaamMAGAZINE” när du checkar ut.

Chanel-väska från Vintage Heirbloom/my-wardrobe.com.

Chanel-väska från Vintage Heirbloom/my-wardrobe.com.

Av: Rose-Marie Söderlund