Annons
 

Vi skrattar fortfarande – åtta Youtube-klipp vi aldrig kommer glömma

Poliser som gör Harlem Shake, Jerry som snackar spanska och Kishtis utbrott. Baaam blickar tillbaka på några av de mest virala svenska klippen från tidigt 00-tal.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Dagens youtubers har, på ett sätt, svårt att mäta sig med de virala succéerna från 2000-talets tidiga år. Det finns något slags nostalgiskt skimmer över de gamla klippen där det enda som krävdes för en viral succé var ett gulligt barn med dialekt.

Annons

Gör dig redo för en blast from the past – Baaam har samlat åtta nostalgiska viralklipp.

Läs mer: Bloggaren Margaux filmade hela sin förlossning – och videon är så stark

En hälsning till mamma och pappa

Sveriges kanske märkligaste, mest mystiska virala klipp. 2010 kände alla till den lilla pojken och orden ”ha det så kult på restaurangen” låg i var mans mun.

Bonusunderhållning:

Vem var det som kasta?

I ett klipp från 2008 träffas en man som håller i ett drinkglas av en flygande frisbee. Drinken spiller över hans vita skjorta, mannen blir arg och utbrister ”vem var det som kasta?”. Klippet, som även kallas för ”skogsturken”, sågs av flera miljoner och flera år senare fick vi veta vem det var som kasta. I Västerås lade Centerpartiet fram en motion om att minnesmärka Youtubeklippet men förslaget blev nedröstat i kommunfullmäktige. Klippet har mött kritik för att normalisera rasism och används ofta på sidor med främlingsfientligt innehåll.

The Harlem Shake

En fullständigt orimlig dans blev populär med låten ”Harlem Shake” och snart gjorde alla sina egna versioner. En av de som blev mest viral i Sverige är när polisen i Södertälje dansar under sin lunchrast.

Läs mer: 6 youtubers du måste ha koll på om du är under 25

Kräk-Eva

Programledaren Eva Nazemson blev känd över hela världen när hon, mitt i direktsändning, kaskadspydde på grund av mensvärk. Hon ledde spelprogrammet ”Nattliv” och fortsatte, trots spypausen, att tappert jobba vidare. Det virala klippet tog henne hela vägen till Tyra Banks pratshow och Eva fick jobb som programledare för ”Waterwörld” i TV6. Sedan våren 2014 jobbar hon åter igen som programledare för ett tävlingsprogram, den här gången ”Förmiddag” i kanal 11.

Emanuel, 8 år och elektriker

Ännu ett gulligt barn, ännu ett viralt klipp. 8-åriga Emanuel bor i Västerbotten och är en riktig mångsysslare. I ett SVT-reportage visar han bland annat hur han installerat en saftblandare på sin pappas traktor och chefar runt på gården.

En sällsynt chans i livet

Märker du en röd tråd i artikeln? Barn är nyckeln till succé på Youtube. Lillgamla Linus blev intervjuad i SVT när han fick träffa systrarna Kallur. Linus blev något av en kändis och när han sex år senare blev intervjuad av Lajkat sa han såhär:

– Man blir ofta igenkänd när man är ute. Det är folk som vill ta selfies och så. Det märks av ganska mycket, säger Linus och fyller i:
– Men man får vara lite ödmjuk. Det är viktigt.

Läs mer: 38 barnprogram som gör dig nostalgisk om du var barn på 90-talet

Det är ORIMLIGT!

I svenska Idols första säsonger satt Kishti Tomita i juryn och var mindre nöjd med en av de aspirerande sångarna. Efter att en tävlande försökt förklara att ”jag låter annorlunda när jag är hemma” blir Kishti fullständigt rasande och skriker ”Det är ORIMLIGT!”.

Jerry talar spanska

Barn alltså. Så roliga små människor. I det här virala klippet visar Jerry upp sina fantastiska spanskkunskaper.

Foto: Youtube/TV4