Annons
 

4 färgsprakande hälsotrender som dränker Instagram just nu

Bland vårens hetaste hälsotrender hittar du härliga unicorn-lattes, nyttigt matchate och alternativa proteinkällor.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Färgsprakande regnbågsmat

Den hetaste mattrenden på Instagram är utan tvekan regnbågsmat. På bland andra matstylisten Adeline Waughs konto hittar du färgglada bowls, mermaid-toasts och annat i regnbågstema. Kafét Mahalo i Stockholm har nyligen börjat servera färgglada unicorn-lattes och annat fika i olika färger och den färgsprakande maten ska självklart också vara ”raw”. (Kolla in här hur du gör den själv) 

Ett inlägg delat av Adeline Waugh (@vibrantandpure)

Annons

Växtbaserade proteinkällor

Växtbaserat protein in, köttbaserat protein ut! Vegetabiliskt protein är inte längre en nischmarknad för veganer och hälsofantaster – det är förmodligen framtiden när vi snackar protein. Vi ser en växande marknad med proteinrika pulver som spirulina, ärt- och hampaprotein. Även de populära chia- och linfröna syns på allt fler ställen. Lätt och gott att tillsätta i mat och smoothies.

Läs även: Recept: 4 mumsiga varianter av chiapudding


Drakfrukt – den nya frukten of the moment

Exotiska frukter är heta (och instagramvänliga). Drakfrukt, eller pitaya som den också kallas, är den nya, söta it-frukten. Vad som skiljer drakfrukt från mängden är att den bjuder på ovanligt mycket protein för att vara en frukt. Den är även rik på c-vitamin, karoten och järn och sägs motverka förstoppning och andra magproblem. Smaken kommer bäst till sin rätt när pitayan är lätt kyld. Ät den som den är, eller låt den toppa smoothies och fruktsallader.

Välgörande hälsote

Och nu snackar vi inte bara matcha. Populära husmorsalternativ som ingefärste kommer tillbaka med besked. Även spännande varianter som chaga och kombucha som sägs motverka en rad sjukdomar växer på marknaden. Tips! Häll varmt vatten över färsk, skalad ingefära för en snabb hälsoboost på morgonkvisten.