Annons
 

9 träningsprofiler som krossar det stereotypa kroppsidealet

Att man inte kan vara rund och vältränad är en myt som tyvärr lever kvar på sina håll. Här är nio coola träningstjejer som bevisar motsatsen.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

De här Instagramprofilerna kämpar dagligen mot myten om att runda kroppar och god hälsa inte hör ihop. Genom sina sociala kanaler, inför tusentals följare, bevisar det som egentligen borde vara en självklarhet – att hälsa och styrka inte har en bestämd storlek.

@Louisegreen_bigfitgirl

Louise är fitnessjournalist och författare till den hyllade boken Bit Fit Girl. Hon föreläser även om träning och inspirerar oss via sitt Instagramkonto, genom bilder och videoklipp från hennes träningspass bestående av boxning, styrketräning och konditionsträning. Louise lyfter även andra stora brudar som trotsar idealet i sina flöden.

Annons

Läs mer: Många duschar inte efter träningen – här är anledningen

@Biggalyoga

Kvinnan bakom Instagramkontot Big Gal Yoga heter Valerie. Hon kan beskrivas som en talangfull och inspiererande yogaprofil som bryter mot smalidealet inom yogan. Valerie och övertygar dig om att yoga är för alla kroppar. På kontot hittar du bilder och videoklipp när hon yogar på vackra platser och predikar att yoga är vägen till fysisk och mental kärlek till dig själv.

@Curve_model

Erica är modellen som brinner för löpning. Gång på gång bevisar att det inte finns någon kroppsstorlek som definierar en löpare. När Erica prydde omslaget på det brittiska fitnessmagasinet Women’s running fick hon mycket uppmärksamhet eftersom hon trotsar det konventionella omslagsidealet. Om du vill bli peppad att älska din kropp och bli en bättre löpare i samma veva, är hennes konto rätt att följa.

@Candicehuffine

Ännu en modell som älskar löpning. Candice tränar hårt, och hon gör det inte för att bli smal och matcha ett visst ideal, utan för att nå helt andra resultat – som inte har med kroppsform att göra. Hon springer maraton efter maraton och vill genom sitt Instagram-konto peppa andra att träna och må bra, helt enkelt.

@Rozthediva

Vikt och kroppsform styr inte vilka fysiska färdigheter du kan utveckla, det är Roz ett utmärkt exempel på. Hon är en personlig tränare och poledance-instruktör vars Instagramkonto är späckat med träninstips och imponerande poser. Roz bryr sig inte om vad andra tycker och ber inte om ursäkt för att hon finns, två värden som genomsyrar hela hennes flöde.

@Moritsummers

Morit är en personlig tränare, styrkelyftare och fitnessexpert boende i New York. Hennes Insta-feed är fullt av inspirerande bilder och videoklipp som tipsar om nya styrkeövningar till dina träningspass.

@Prettystrongbec

Becci är en powertjej med mer power än de flesta. Hon är en begåvad (och sjukt stark, uppenbarligen) styrkelyftare som vunnit flera tävlingar. Sporten har även hjälpt henne att få ett bättre självförtroende. I Beccis Instagramflöde får du följa hennes träning inom tävlingsgrenen styrkelyft och det växande självförtroendet som följer med fysisk styrka.

@Nolatrees

Dana är yogainstruktör med med nästan 300 000 följare på Instagram. Bilderna hon postar är vackra och samtidigt guidande. Dana bjuder även på texter om hennes personliga resa vilket gör henne till en riktig inspirationskälla.

@Fionafalkiner

Modebloggaren och modellen Fiona kommer från Sydney i Australien. Fiona är en riktig fitnessfanatiker,  som även gillar att sprida sina peppande sanningar – bland annat menar hon att eftersom kroppen ständigt utvecklas ska du lära dig att tycka om den, oavsett vilken storlek den har. På Fionas Instagramkonto får du följa hennes resor – räkna med utomhusträning i vackra miljöer.

Läs också!
Brist på motivation? Här är 7 oväntade fördelar med träning