Annons
 

Billigaste (och bästa!) knepen för att bli av med pormaskar

De flesta av oss (läs: alla) har dem och lika många har svårt att bli av med dem, vi pratar självklart om pormaskar.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Det finns väldigt många knep och hemligheter för att bli av med pormaskar – som kostar skjortan. Ansiktsmasker, rengörande remsor, portömningar och exfolieringar, ja listan kan göras lång. Men det finns faktiskt trick som är minst lika effektiva och betydligt billigare.

Annons

Missa inte:
5 vanliga beautymissar du gör med din beautyblender
Gigi Hadids absolut bästa beautyknep
Så fuskar du dig till gyllene och fräsch hud i sommar

#1: Tvätta inte ansiktet innan du duschar
Det är ingen hemlighet att din ansikte behöver speciella rengöringsprodukter som är till för just ansiktet. Därför väljer många att tvätta med de produkterna innan duschen, men det ska du inte göra.

Medan du duschar så rinner det schampo och balsam ner i ditt ansikte vilket resulterar i täppta porer. Ta med din ansiktsrengöring i duschen och tvätta dig som sista steg i duschen.

pormaskar

Tvätta alltid bort sminket innan du börjar svettas på gymmet!

#2: Smutsiga kuddar? Nej tack
Trots att du tvättar ansiktet innan du går och lägger dig så fastnar det ändå sminkrester, hudavlagringar, svett och smuts på din kudde. Det här ligger du och sover på hela natten och allt som fastnar i kudden hamnar återigen i ditt ansikte.

Enligt rekommendationer ska du byta örngott var tredje dag!

#3: Träna inte med smink
Träning innebär (förhoppningsvis) svett vilket gör att dina porer öppnar sig. Om du har smink på dig då så smyger det sakta men säkert in i din hud vilket leder till vad? Yes, igentäppta porer.

#4: Tvätta bort oljebaserat smink – ordentligt
Mycket smink har olja som bas vilket har en tendens att torka ut huden. Många väljer ändå att använda oljebaserat smink, vilket inte är fel.

Däremot blir det nästan ännu viktigare att vara noggrann med rengöringen. Skrubba ansiktet två gånger i veckan för att verkligen få bort smuts och sminkrester på djupet.

pormaskar

Det är inget fel med att använda oljebaserat smink men kom ihåg att rengöra din hud på djupet ett par gånger i veckan!

#5: Se efter luggen
Lugg är trendigt, snyggt och en riktig bov när det kommer till hudvård. Det här beror på att luggen sätter sig som en filt över din panna, vilket gör att din hy inte kan andas. Det här resulterar också i pormaskar och finnar.

Var noga med att sätta upp luggen ibland och låt huden andas och kom ihåg att hålla håret rent så att inte överflödig olja överförs till din panna.

#6: Ta av dig hatten

På samma sätt som luggen täpper igen din hud så gör även den trendiga hatten det. Så, lyft på hatten mellan varven!

Läs även:
Så mycket pengar lägger du på innehållet i din sminkväska
Enkla knepen med concealer (som du inte vill vara utan!)
Fyra knep för att ge lyster och glow i hyn (utan smink!)

Foto: IBL