Annons
 

BAAAM-galan 2013: Frida Skoglunds bästa skönhetstips

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Frida Skoglund delar med sig av sina bästa skönhetstips.

Frida Skoglund delar med sig av sina bästa skönhetstips.

Makeupartisten Frida Skoglund här med sig sina bästa tips inför höstens fester, oavsett om du ska gå på Baaam-galan eller inte.

Har du några bra tips på en bra festsminkning?
– En festmakeup behöver inte betyda att du ska plocka fram dina mörkaste ögonskuggor och längsta lösögonfransar, det viktigaste är att du känner dig bekväm. Ett bra tips är att välja produkter som kommer att sitta på plats länge. Grunda med primer på både ansikte och ögonlock så makeupen inte rinner av dig under kvällens gång. Titta därefter på din klädsel, vad ska du ha på dig och hur kan du matcha det med sminket? Glitter är jättefint när det vankas fest men om du inte känner dig bekväm i det kan du välja en riktigt skimrig ögonskugga istället! Tänk också på att ljuset är helt annorlunda på kvällen än på dagen, så var inte rädd för att lägga på mer makeup än vanligt så det verkligen syns i mörkret.

Annons

Ögon, läppar eller både och?
– Det beror helt på vad du föredrar! Jag gillar att bära mycket av allt men om jag har en klädsel som drar mycket blickar till sig och stort hår skulle jag balansera ner det med fokus på bara en sak i sminkväg, till exempel ögon, och låta resten av ansiktet vara ganska naturligt.

Frida Skoglund tycker att man både kan lägga fokus på ögon och läppar.

Frida Skoglund tycker att man både kan lägga fokus på ögon och läppar.

Lösögonfransar är festligt, men lite svårt att sätta dit. Hur gör man?
– Jag har faktiskt gjort en guide där jag visar hur jag gör! Klicka här.

Du testar olika sminkningar hela tiden, vad blir det på galan?
– Min klädsel kommer vara relativt enkel då jag vill lägga mycket krut på smink och hår men jag har faktiskt inte bestämt mig ännu! Jag tror det blir en sotning i svart, guld och någon rolig twist av rosa eller knallgrönt för att förnya looken lite. Naglarna kommer vara svarta och guldfärgade!

Har du märkt av några speciella skönhetstrender hösten 2013?
– Brynen är fortfarande breda och kraftiga, munnen är vinröd och bärinspirerad där man duttat på produkten på läpparna för en mer avslappnad look. Eyelinern hänger kvar en säsong till i olika former och gärna med fokus under ögat.

Frida Skoglund med bärinspirerade läppar och markerad eyeliner.

Frida Skoglund med bärinspirerade läppar och markerad eyeliner.

Hur blir du chic på ett kick, dvs om du bara har fem minuter på dig?
– Jag använder texturspray i håret och rufsar till det lite med händerna. Sminket blir enkelt men ändå roligt med hjälp av en kajalpenna i någon fin färg som jag suddar ut ordentligt med fingret. För att förlänga hållbarheten lägger jag en skugga i liknande färg ovanpå, med samma funktion som ett puder över en foundation ungefär. Snabbt och snyggt!

Läs även: Baaam-galan 2013: Lisa Strannestens bästa stylingtips

En grön kajalpenna med matchande ögonskugga gör dig chic på ett kick!

En grön kajalpenna med matchande ögonskugga gör dig chic på ett kick!

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Frida Skoglund