Annons
 

BAAAM-galan 2013: Lisa Strannestens bästa stylingtips

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Lisa Strannesten: "Ett leende är din bästa accessoar!"

Lisa Strannesten: ”Ett leende är din bästa accessoar!”

Stylisten Lisa Strannesten är en van minglare och svarar här på hur du orkar gå i klackar en hel kväll och hur du blir chic på ett kick. Den bästa (och billigaste) accessoaren? Ett leende!

Klädkoden på Baaam-galan 2013 är ”Chic och gärna något i guld”. Har du några bra stylingtips?
– Bästa receptet på att känna sig ”chic” och att ha en rolig kväll är att välja något som du trivs och känner dig snygg i. Bara för att det är inne med tighta långa fodral i neon just då du ska på fest betyder det inte att du måste bära det. Trivs du bäst i en kort 50-tals blåsa i pastell – kör på det! Lite guld fixar du med accessoarer; smycken, väska eller skor. Eller varför inte fixa en guldglimmande manikyr?

Annons

Kort klänning, lång klänning eller byxor – om du själv får välja?
– Jag älskar klänningar i alla former så länge de inte är för tighta. Då känner jag mig obekväm och kan inte slappna av alls. Jag trivs bäst i långa maxiklänningar eller en kort klänning med mycket vidd i kjolen. 50-tals siluetten är den som oftast klär mig bäst.

Lisa Strannesten: "Jag trivs bäst i långa maxiklänningar."

Lisa Strannesten: ”Jag trivs bäst i långa maxiklänningar.”

Skorna då? Orkar man gå i högklackat en hel kväll?
– För mig som i stort sett lever i klackar brukar det inte vara några problem men är man ovan att gå i klackar kan det vara smart att ta med sig ett par snygga lågskor att byta med på småtimmarna som till exempel ett par fina ballerinaskor eller ett par snygga sandaler. Ett glas bubbel och roligt sällskap brukar också hjälpa på uthålligheten!

Tips på festliga accessoarer? Måste de vara dyra?
– Tänk ”less is more” när det kommer till accessoarer. En outfit kan lyftas av ett stort maffigt armband, ett statementhalsband eller ett par stora örhängen, men bär man allt på en gång blir det lätt lite julgransvarning. Satsa på ett av dem and go big! Nu finns det också otroligt mycket fina hårsmycken i form av hårband, kammar och nålar om man vill bära blinget på ett mer otraditionellt sätt. Är man inte förtjust i smycken så kan det räcka med väskan som accessoar. Satsa på en clutch i till exempel en knallig färg, metallic eller varför inte plexiglas som är så populärt nu. Accessoarer behöver inte alls vara dyrt, det finns massor av fina smycken och väskor till bra pris hos de flesta kedjor som Gina Tricot, Topshop, H&M och Zara. Ibland kan man även göra riktiga kap i vintagebutiker och då kan man ju även vara säker på att ingen annan dyker upp med samma sak. Kom också ihåg att ett leende är din bästa och billigaste accessoar!

Hur blir du chic på ett kick? Dvs om du bara har fem minuter på dig.
– Då drar jag på mig den där lilla svarta som jag alltid känner mig bekväm och snygg i, slänger upp håret i en stor maffig knut, sätter på mig rött läppstift och ett par höga klackar. Ett klassiskt recept som aldrig går fel!

Läs även: Baaam-galan 2013: Frida Skoglunds bästa skönhetstips

Lisa Strannesten gillar korta klänningar med vidd i kjolen.

Lisa Strannesten gillar korta klänningar med vidd i kjolen.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Lisa Strannesten