Annons
 

Bevisat: Därför ska du ALDRIG snooza på morgonen

Brukar du också trycka på snoozeknappen en (eller fem) gånger på morgonen? Well, nu är det bevisat att snooze faktiskt inte alls är särskilt bra för dig.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Om du inte råkar vara född till att vara en pigg morgonmänniska så vet du exakt hur mycket de där extra minuterna av snooze på morgonen kan betyda. Att trycka på snooze när alarmet börjar ringa är förmodligen lika naturligt för dig som att borsta tänderna.

Annons

Läs även: Från supersömn till powerfrukost – här är hälsovanorna som ger energi

Nu är det dock bevisat att snooze gör mer skada än nytta när det gäller att bli pigg. Varje gång du trycker på snooze så förstör du nämligen din kropps chans till att vakna upp naturligt, vilket gör att processen att gå upp blir betydligt jobbigare än om du hade stigit upp direkt.

Väckarklockan i sig förstör kroppens chans att vakna till naturligt (no shit?) och när det händer upprepade gånger under en morgon så känner du dig mer groggy än vad du hade gjort om du inte snoozat. Om du somnar om mellan två snoozetillfällen så hamnar du dessutom i en djupare sömn än tidigare, vilket gör att det tar betydligt längre tid för dig att fungera normalt på morgonen.

Det kan alltså vara värt att testa att undvika snooze – hur jobbigt det än låter!

Foto: IBL