Annons
De bästa tipsen för lockigt hår – och produkterna du behöver
 

De bästa tipsen för lockigt hår – och produkterna du behöver

Det är dags att du blir vän med dina lockar. Baaam ger dig bästa tipsen (och produkterna) för att tämja och vårda ett självlockigt hår.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här

Läs också: Vårens hetaste hårtrender 2018 – allt om frisyrer och färger

Byt ut handduken mot en t-shirt

Att torka håret med en frottéhandduk gör ofta ditt hår ännu frissigare. Testa istället att att krama ur håret med en gammal t-shirt, det är mer skonsamt för ditt svall.

Annons

Du kan även investera i en hårturban från Aquis vars mjuka material gör att håret torkat 6-8 gånger snabbare. Läs mer och köp här (reklamlänk via Apprl) .

Testa plopping

När du ändå har din t-shirt i handen – testa popping! Metoden är ett sätt att skydda dina lockar från att bli platta och frissiga när du sover med blött hår. Du ”ploppar” ner ditt hår på en t-shirt och knyter den runt huvudet. Se guiden nedan!

Fukt, fukt och fukt!

Lockigt hår är naturligt mer fuktfattigt än rakt hår. Hårstråets struktur hindrar nämligen fett som produceras i hårbotten att ta sig ner i håret och återfukta. Därför måste man fylla på och fuktbomba regelbundet – gör en härlig inpackning eller hårmask minst en gång i veckan.


1. Återfuktande hårmask med arganolja från Moroccanoil (reklamlänk via Awin) . Läs mer och köp här (reklamlänk via Awin) .
2. Vårdande hårmask med banan från The Body Shop (reklamlänk via Awin) . Läs mer och köp här (reklamlänk via Awin) .
3. Redaktionens favorit! Återuppbyggande hårmask från Macademia natural oil (reklamlänk via Awin) . Läs mer och köp här (reklamlänk via Awin) .

Definiera dina lockar

Rätt stylingprodukter ger fukt, definierar dina lockar och minimerar friss. Testa dig fram med olika leave-in-balsam, håroljor och stylingkrämer och se vad som funkar i just ditt hår. En bra kombination kan vara en produkt som ger fukt (leave-in-balsam, olja) och en produkt som definierar dina lockar och ger stadga.

Läs mer: Så kommer du sminka dig i vår – 8 heta skönhetstrender 2018


1. Leave-in-serum som definierar lockar från Davines (reklamlänk via Awin) . Läs mer och köp här (reklamlänk via Awin) .
2. Hårolja från OGX (reklamlänk via Awin) som ger glans och minskar friss. Läs mer och köp här (reklamlänk via Awin) .
3. Stylingkräm från Moroccanoil (reklamlänk via Awin) som definierar och ger stadga till lockar. Läs mer och köp här (reklamlänk via Awin) .

Borsta varsamt

Var försiktig med hårborsten – den är inte ditt hårs bästa vän. I torrt hår borstar du lätt sönder lockarna. Testa därför att borsta det precis innan duschen, i duschen med balsam i, eller endast med hjälp av fingrarna.

lockigt-har

Testa balsammetoden

Många lockiga tjejer svär vid balsammetoden. Det innebär i korthet att du slutar tvätta håret med schampoo och istället tvättar och vårdar bara med balsam. Du ska undvika balsam med silikoner, och det finns utförliga listor med produkter godkända för balsammetoden. Googla dig till mer info om du är sugen på att testa!

Använd en diffuser

Det allra bästa för lockigt hår är när det får självtorka, men om du behöver använda hårtorken är det är smart att använda en diffuser. Det är en typ av tratt du sätter på hårtorken som fördelar luften jämnare och hjälper lockarna att behålla sin form.


Dissufer från Remington (reklamlänk via Awin) som passar fönar med en diameter på 5,5-7 cm. Läs mer och köp här (reklamlänk via Awin) .

Foto: IBL

 
Annons