Annons
 

De 7 bästa tipsen för dig med självlockigt hår

Det är dags att du blir vän med dina lockar – Baaam ger dig bästa tipsen för att vårda ett självlockigt hår.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs också: Lugg, flätor och knutar – 15 höstfrisyrer att inspireras av

Byt ut handduken mot en t-shirt

Att torka håret med en frottéhandduk gör ofta ditt hår ännu frissigare. Testa istället att att krama ur håret med en gammal t-shirt, det är mer skonsamt för ditt svall.

Annons

Testa plopping

När du ändå har din t-shirt i handen – testa popping! Metoden är ett sätt att skydda dina lockar från att bli platta och frissiga när du sover med blött hår. Du ”ploppar” ner ditt hår på en t-shirt och knyter den runt huvudet. Se guiden nedan!

Fukt, fukt och fukt!

Lockigt hår är naturligt mer fuktfattigt än rakt hår. Hårstråets struktur hindrar nämligen fett som produceras i hårbotten att ta sig ner i håret och återfukta. Därför måste man fylla på och fuktbomba regelbundet – gör en härlig inpackning eller hårmask minst en gång i veckan.

Definiera dina lockar

Rätt stylingprodukter ger fukt, definierar dina lockar och minimerar friss. Testa dig fram med olika leave-in-balsam, håroljor och stylingkrämer och se vad som funkar i just ditt hår.

Borsta varsamt

Var försiktig med hårborsten – den är inte ditt hårs bästa vän. I torrt hår borstar du lätt sönder lockarna. Testa därför att borsta det precis innan duschen, i duschen med balsam i, eller endast med hjälp av fingrarna.

lockigt-har

Testa balsammetoden

Många lockiga tjejer svär vid balsammetoden. Det innebär i korthet att du slutar tvätta håret med schampoo och istället tvättar och vårdar bara med balsam. Du ska undvika balsam med silikoner, och det finns utförliga listor med produkter godkända för balsammetoden. Googla dig till mer info om du är sugen på att testa!

Använd en diffuser

Det allra bästa för lockigt hår är när det får självtorka, men om du behöver använda hårtorken är det är smart att använda en diffuser. Det är en typ av tratt du sätter på hårtorken som fördelar luften jämnare och hjälper lockarna att behålla sin form.

Foto: IBL