Annons
 

Flora Wiström: Skolan gör mig vettskrämd – då vet jag att det är rätt

Baaams bloggare och krönikör Flora Wiström om att vara livrädd inför att söka en skola och känslan som avslöjar hennes passioner.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Jag har haft sömnsvårigheter på sistone. Den här kvällen tar det extra lång tid för mig att somna. Just när jag känner hur kroppen sänker sig, hur mina konturer börjar luckras upp, så kommer jag på det: Att jag ska söka en viss skola. Mina ögon öppnas på en sekund.

Annons

Läs mer från Flora: Flora Wiström: Jag vill att min kompis ska räknas lika mycket som min partner

För att söka skolan måste jag skriva ett personligt brev. Och det måste vara bra. Inte helt okej bra, utan på riktigt bra.

Jag är klarvaken.


Det bästa vore att slå upp datorn, puffa upp kuddarna bakom ryggen och sätta mig och skriva brevet, nu när jag är vaken och allt. Men vad ska jag skriva. Hur ska jag någonsin kunna skriva något som gör att jag blir antagen till den skolan. Min puls stiger. Faktiskt gör den det. Jag sträcker mig efter mitt vattenglas, tar en klunk av det klorsmakande vattnet och lägger huvudet på kudden. Jag försöker blunda, men mina ögonlock glider upp som av sig själva. Flapp flapp så smäller rullgardinen i taket.

Att skriva den här krönikan är att inte skriva det personliga brevet. Jag vill inte skriva det personliga brevet. Jag har hjärtklappning när jag skriver den här krönikan som jag skriver för att inte skriva det personliga brevet.

Missa inte! Flora Wiström: Män som betalar 17 kronor extra är inte diskriminerade – kvinnor är


Det lättaste vore kanske att bara skita i det.

Men jag vet ju: Att jag känner mig olyckligt kär i den här skolan betyder att jag verkligen vill bli antagen. Det är vad jag har lärt mig genom åren. Den här känslan är det lågfrekventa ljudet, valsången, som jag plötsligt hör och därför ska simma mot.

Det är så det är med passioner – om man känner plågsamt starkt för något, om det gör en vettskrämd, så vet man. Så enkelt är det.

Så nu gör jag det bara.

Snart.

Okej, nu.