5 saker alla som tränar yoga är trötta på att höra

Yoga har både fysiska och psykiska fördelar. Du blir vigare, starkare och mindre stressad. Det är dessutom en av de skönaste träningsformerna som finns!

Är du van yogare och har tröttnat på att folk ifrågasätter yogan som träningsform eller hittar på ursäkter att inte prova? Du är inte ensam. Här är några vanliga bortförklaringar du som yogis ständigt får höra.

Läs mer: Lizet, 31, kollapsade av stress: ”Yogan hjälpte mig ur krisen”

”Jag skulle vilja testa, men jag är så stel”

Att någon skulle vara för stel för att träna yoga är inte bara en dålig ursäkt – det är också riktigt ironiskt. Yogan gör dig mjukare och är inget du tränar upp dig inför.

”Behöver du inte styrketräna också”

Visst är yoga skönt och avslappnande, men ett pass poweryoga är allt annat än lätt. Du står i tunga positioner tills benen och armarna vill ge vika och svetten rinner ofta i slutet av passet.


”Jag har inte tid för yoga”

Tid är inte något du har, det är något du tar. Att välja bort träning för att du är stressad är en dum idé, för träning hjälper dig att klara av stress, enligt en studie från Duke University Medical Center. Yoga har dessutom extra fokus på avslappning och hjälper dig att leva i nuet. Om någon vän säger: ”jag hinner inte yoga” ska du säga: ”det är just därför du ska det!”

”Jag har inte råd”

Du har kanske inte råd med ett årskort på en yogastudio, men du har garanterat tillgång till internet. Youtube är fullt med yogavideor på alla tänkbara nivåer, det är bara att ta på dig yogatightsen och börja söka!

Läs också: Yoga Girl: ”Ingen har sett min riktiga yoga”

”Det är så tråkigt, man stretchar ju bara”

Yoga är säkert skittråkigt – om du inte koncentrerar dig! Det handlar bara till hälften om att stå i olika positioner. Den andra hälften ligger i koncentration på andning och kontakten med dina olika muskler. Låt yogan sluka dig och din fulla uppmärksamhet.

Foto: Privat, IBL