Så får du träningen att bli av i sommar – tips

Så får du träningen att bli av i sommar – 3 grymma tips

Under sommaren finns det så mycket annat än just träning som lockar. Eller hur? Här är några enkla tips för att få träningen att bli av under semestern.
7 Enkla träningsformer på hemmaplan
1:45

Efter reklamen: 7 Enkla träningsformer på hemmaplan

(1:45)

Slå på ljud

Vi ger dig inspirationen till hemmaträningen! Upptäck nya träningsformer.

Läs mer: Träna utomhus – här är PT-Amelies 11 favoritövningar

Träna på morgonen

Satsa på morgonträning! Annars är det lätt att du planerar in andra saker under dagen och att träningen faller bort. Om du ser till att ha passet avklarat redan på morgonen kan du njuta av spontana eftermiddagar och kvällar hela sommaren utan att det påverkar din träning.

Gå all in på sommarträning

Det kan kännas tråkigt och omotiverande att gå in när det är vackert väder ute. Så skippa gymmet och njut av att kunna träna utomhus. Ta en promenad, cykla eller spring! Kolla upp var det finns utegym där du bor eller om det arrangeras gruppträning i en närliggande park. Då njuter du av sommaren samtidigt som du tränar. Perfekt kombination!

Läs även Knepen som gör löpningen lättare (även för dig som inte gillar att springa)

Tänk transportträning

Ska du till stranden och njuta av sol och bad? Knyt på dig löpardojorna och spring dit. Jogga hem från fikan med en kompis eller ta cykeln istället för bussen när du ska till grillkvällen med vännerna. Passa på att träna när du ändå ska transportera dig!

Tips! Glöm inte att ett dopp i sjön kan vara bra träning. Ett simpass ute i naturen en varm sommardag är ju oslagbart. Eller hur? Ta vara på alla små stunder att röra på dig, så kommer du inte bara bli gladare – du slipper även den tunga starten efter semestern.

Läs mer
Maxa motivationen – PT:ns bästa tips!
15 snygga träningsplagg för sommarens pass
Knepen som gör löpningen lättare (även för dig som inte gillar att springa)

Foto: Thinkstock