Just don't – därför ska du inte ligga när du har en svampinfektion

Det bränner, svider och kliar – grattis, du har antagligen en svampinfektion. Då är det bra att vara försiktig men trots det väljer många att ha sex. Här är några orsaker till varför du ska låta bli.

Läs mer: De vill göra oss bättre på oralsex – med hjälp av ekofrukt

Oh the pain!

Så, svampinfektion gör att slemhinnorna i snippan är extra känsliga på grund av irritation och klåda. Om du väljer att ha sex ändå kan det öka irritationen och förvärra symptomen.

Det smittar

Svamp är ingen könssjukdom men det kan ändå smitta när du har sex. Om du är i ett förhållande och får en svampinfektion så kan det vara en bra idé att söka läkarvård tillsammans.

Annars kan det lätt bli så att ni ger det till varandra i olika omgångar. Och ärligt talat, roligare kan man ju ha det.

Missa inte: Fem knep mot vanliga underlivsproblem

Risken för könssjukdomar ökar

Det här kanske låter konstigt men svampen kan öka risken för andra infektioner. Hur då? Eftersom snippan är inflammerad så kan sex faktiskt skada vävnaden.

Det är alltså lätt att få mikroskopiska sår som då gör det lättare för bakterier eller virus att ta sig in.

Sex kan förlänga infektionen

Vävnaden mellan benen är inflammerad, det är inte så konstigt att ett ligg irriterar ytterligare – och kan även förlänga läkningsprocessen.

Vissa mediciner ska du också föra upp i fiffi, och om du sedan för upp något annat efteråt kan det först och främst ”föra bort” medicinen. För det andra så kan vissa mediciner skada kondomen.

Foto: All Over Press