Sov dig i form med nya gymtrenden napercise

Gillar du också avslappningsstunden efter yogan mest av allt? Då kanske napercise är något för dig. För ibland är sömn hälsosammare än träning – vi behöver ge sömnens status en uppgradering.

Vi tenderar att värdera träning väldigt högt, medan sömnen har en betydligt lägre status. Men många gånger borde det vara precis tvärtom. Ibland är det faktiskt bättre för din hälsa att sova istället.

Sömnforskning är ett område som exploderat de senaste åren och sömn spås bli nästa stora hälsotrend. Sömnbrist ger inte bara direkta symptom som trötthet, utan påverkar vår tankeförmåga och hälsa i betydligt större omfattning än många av oss känner till.

Forskning visar: Här är musiken som får dig att somna snabbast


Ett tecken på att sömnen (äntligen) börjar få den status den förtjänar är gympasset Napercise, som finns på träningsmenyn hos gymkedjan David Lloyd Gyms i Storbrittanien, enligt Independent. Här erbjuds optimala sömnförutsättningar i form av ett drömskt bakgrundssound, sköna sängar, perfekt temperatur och coaching för den som vill. Passet är 45 minuter långt. Man vänder sig till alla i behov av extra sömn, med fokus på småbarnsföräldrar som ju ofta får kompromissa med just sömnen.

Nu hoppas vi att sömnpassen snart hittar till de svenska gymkedjorna. Vi tänker att det finns ett bra signalvärde i det om inte annat – att sömn är något att satsa på.

Läs mer!
Sömnforskaren: Vi måste värdera sömnen högre


Foto: IBL