Tjejgym, kändisträning och lyx – här är gymmen med det lilla extra

Trött på att gå till samma gamla gym tre gånger i veckan? Prova något nytt. Numera kan du klättra, simma och gymma på samma medlemskort, men hos olika kedjor

Allt fler tröttnar på de traditionella gymmen och söker sig till roligare och mer varierade alternativ. Utomhusgymmen poppar upp i landets parker, fighting-trenden sprider sig och det blir mer populärt med kombinerade träningsformer, som yoga och klättring. Snygga studiogym blir också en del av storstadsbilden.

Med träningstjänsten Bruce har du tillgång till över 100 olika träningsställen via en app.

Träna var du vill – till en fast månadskostnad

Trenden med flexibel träning växer. Idén är att du med ett medlemskap och till en fast månadskostnad kan träna var du vill. Perfekt för dig gillar att testa nytt och som lätt tröttnar. I Stockholm och Göteborg finns till exempel Bruce där du till en kostnad av 690 kronor i månaden kan testa allt, från yoga till klättring, på 100 olika gym, studios och träningsanläggningar. Du får boka hur många pass du vill och orkar. Med ett träningsabonnemang på Fitness collection får du tillgång till 80 olika anläggningar i Stockholm. Välj mellan allt från simning till crossfit och squash, från 290 kronor i månaden. Vi hoppas trenden sprider sig i landet.

Mer trendig träning! Här är vårens stora träningstrender

På tjejgymmet Rosa skrot finns snyggaste hantlarna.

Girlpower!

Om du vill slippa trängas med killar när du tränar så finns numera tjejavdelningar på allt fler gym, exempelvis Fitness 24 seven som har anläggningar över hela landet och Always fitness som finns på ett tjugotal ställen i centrala Sverige. På dessa avdelningar är det bara tjejer som släpps in. Om du vill träna på ett helt killfritt gym så finns ett par renodlade tjejgym i Stockholm, Rosa skrot och Grace.

Här finns även rosa smoothies om du har tur. Foto @rosaskrot

Fighting för alla

Om vill få allsidig helkroppsträning och på köpet lära dig självförsvar, precis som ett helt gäng bloggare (Angelica Blick och Fanny Lyckman, till exempel) så är kanske fighting något för dig. Du blir stark och vig och bygger både kondition och koordination. På fightingklubbar som Fightbox eller Fightclub styrketränar och fightas du för 799 respektive 500 kronor i månaden enligt devisen fighting för alla. Och nej, det är inte bara för bloggare och coola människor i allmänhet som man kanske kan få för sig – alla är välkomna!

Träning på studiogymmet Stockholm barre. Foto @kamperhaug

Hippa studiogym

I New York handlar allt om de personliga och snygga så kallade studiogymmen numera. I Stockholm blommar trenden med ställen som populära Stockholm pilates center och Stockholm barre. Ett annat hippt studiogym är Urban ride som erbjuder den hajpade träningsformen indoor cycling. Här lovas magisk musik, energi, stämning, puls, gemenskap och svett i en mörk lokal, med tända ljus.

De fancy studiogymmen är dock sällan billiga. På Stockholm barre betalar du 2 250 kronor i månaden eller 21 000 kronor per år köra balett, pilates och yoga på Stockholm barre.


Lyxig träning

På Sveriges lyxigaste gym, kändistäta Sturebadet Grand Hôtel, räcker det inte med cash för att bli medlem. Det krävs även en inbjudan av en redan befintlig medlem. Priset ligger kring 15 100 kronor per år. Utöver träning erbjuds bastu, jacuzzi och spabehandlingar. Skåp, träningskläder, handduk och badrock ingår i priset.

I Göteborg hittar du exklusiva Eminent Hälsostudio där ett medlemskap kostar från 595 kr per månad upp till 30 000 kronor per år. Miljön är snygg som på hotell och skönhetsprodukter, frukt, te och bastu är för alla medlemmar. Som tillval finns tvätt av träningskläder, massage med mera.

Vill du träna lite lyxigare utan att lägga 15 900 kronor om året finns Balance på fyra olika ställen i Storstockholm. Här tränar du till en kostnad av från 595 kronor i månaden. Utöver träningen får du schampo, tvål och stylingprodukter. Dessutom finns handdukar och kläder att låna. Och golvvärme i duschar och omklädningsrum skänker också en känsla av lite lyxigare träning.

Av Ellinore Nilsson
Foto Thinkstock