kojor och tält av möbler

6 tips på hur du enkelt bygger mysiga kojor av dina möbler

Kojor är alltid populärt. Tyvärr är det ofta svårt att komma på bra konstruktioner som är tillräckligt stora – och det är knepigt att få dem att hålla ihop. Allt som oftast faller de isär när någon ska krypa in. Men nu har Ikea löst det åt oss!

Den publikfriande idén med ritningar av olika kojbyggen föddes av Ikea i Ryssland i samband med deras lockdown i våras. Och visst är kojorna egentligen tänkta för att underhålla barn som hålls hemma – men de funkar ju lika bra för vuxna som vid det här laget är trötta på soffan och behöver en liten utflykt i vardagen?

Självklart följer även kojorna Ikeas klassiska ihopsättningsmanual och man har skojat lite med våra å, ä och ö och döpt kreationerna till Förtress, Wigwåm, Cåstle, Cåve, Cåmping tent och Höuse.

Kojor av möbler du har hemma

Kojorna byggs av lakan eller filtar, samt stolar, bord, golvlampor, tvättklämmor och böcker – saker som vi alla redan har hemma. Och det måste inte vara just från Ikea (för det hade ju varit lite tokigt att uppmuntra folk att åka iväg och trängas på ett varuhus). Men med det sagt, många av oss har nog en hel del av de här Ikea-prylarna hemma ändå?

Så tack igen för tipset Ikea! Kan vara bra att ha en regnig dag, eller när man ska fördriva en helt julledighet utan några särskilda skojigheter inbokade.

(Och du – lycka till med ihopsättningen och att följa manualen...)

6 roliga och mysiga kojor – så gör du

Höuse: en klassisk koja, men tvättklämmorna och några tunga böcker ger lite mer stabilitet och utrymme än vad man kanske annars tänker på?

Cåmpingtent: Tjatar barnen (eller din partner) på att de vill tälta ute? Bygg upp ett sånt här, häng upp en mysig ljusslinga och bädda. Klart! Och varmt.

Cåve: Pimpa läshörnan med ett mysigt tak.

Wigwåm: Nej, du måste inte lägga tusenlappar på ett dyrt, designat tipitält. En klädhängare och några lakan funkar bra det med!

Förtress: För alla som älskar att bygga lego – voilà, ett eget fort i soffan!

Cåstle: Det mest ambitiösa bygget, men som å andra sidan rymmer många inbjudna.

8 nostalgiska barnprogram för 80- och 90-talisten (BAAAM)
Slå på ljud

LÄS MER:

Nya filmer och serier på Disney plus i december 2020

Ryan Reynolds om hur det är att uppfostra tre döttrar med Blake Lively

Josefine Jinders vädjan till andra mammor – sju veckor efter förlossningen