Bo på spahotell eller åk på dagspa i närheten av Stockholm

Gå på spa i närheten av Stockholm – här är åtta härliga favoriter

Du behöver inte åka långt för en semester. Testa något av dessa spa för att slappna av över helgen – samtliga ligger i närheten av Stockholm.

Ibland behöver man bara komma bort och koppla av för en stund. Inte tänka på något annat än hur skön ryggmassagen är eller vilken av alla pooler man ska sjunka ner i.

Vi har därför listat åtta härliga spa i, och strax utanför, Stockholm – perfekt för de som törstar efter återhämtning, vila och ro.

Sturebadet Marina Tower (reklamlänk från CJ)

Spatips strax utanför Stockholm, Sturebadet Marina Tower

Foto: Sturebadet

För den som är ute efter att få en upplevelse som sträcker sig bortom den fysiska är Sturebadet Marina Tower helt rätt val. Här råder hög designfaktor där även den mest kräsna kommer att trivas. Att spa:et har influenser från det turkiska/romerska badet märks i såväl inredning som behandlingar där du kan välja mellan både hamamritualer och klassiska spabehandlingar.

Prisexempel: Stora spapaketet ”För själen” (inkluderar bland annat övernattning, behandling, trerättersmiddag och frukostbuffé), 3 990 kronor/två personer.
Adress: Saltsjöqvarns Kaj 25, Nacka.

Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ).

Hotell Havsbaden

Spatips i Stockholm: Hotell Havsbaden

Foto: Hotell Havsbaden

Är du torsk på marint tema (pun intended) är Hotell Havsbaden helt rätt ställe för dig. Här kan du sjunka ner i inomhusjacuzzin och blicka ut över havets horisont eller sällskapa i den stora bastun som generöst rymmer hela kompisgänget.

Prisexempel: Spapaket ”Bara vara” (inkluderar bland annat övernattning, tillgång till spa, trerättersmiddag och frukost), 1 495 kronor/per person.
Adress: Skatuddsvägen 18, Grisslehamn

Nynäs havsbad (reklamlänk från CJ)

Besök Nynäs havsbad, strax utanför Stockholm

Foto: Nynäs havsbad

För dig som vill ha det där lilla extra när vintern är över oss är Nynäs havsbad rätt val. Här kan du bada i havet även när isen ligger tjock, koppla av i ångbastun på klippan eller ta ett varmt dopp i sittpoolen på bryggan. Allt samtidigt som minusgraderna klättrar nedåt och trivselfaktorn uppåt.

Prisexempel: Dagspapaket (inkluderar bland annat hotellfrukost och badentré), 795 kronor/per person.
Adress: Strandgårdsvägen 9, Nynäshamn.

Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ).

Rånäs Slott

Bra spa utanför Stockholm, Rånäs slott

Foto: Rånäs Slott

Rånäs Slott tog emot utmärkelsen Årets Slott både år 2013 och 2014. Hit åker du när mörkret blir för tungt och du är i behov av att samla energi. Förutom en fulländad spaupplevelse finns ett ljus- och energirum där du vistas i en timme för att motverka vinterdepression.

Prisexempel: Paket ”Slottsweekend för två” (inkluderar bland annat afternoon tea, femrättersmiddag, övernattning, frukostbuffé och tillgång till bastu och bad), 2 495 kronor/per person.
Adress: Rånäs Slott, Rånäs.

Njuta Spa (reklamlänk från CJ)

Spatips: Njuta Spa i Nacka, Stockholm

Foto: Njuta Spa

Belägen på en klippa vid Nacka Strand ligger Njuta Spa och blickar ut över Mälaren. Är du ute efter något mer hemmatrevligt snarare än en modern spaanläggning är det här rätt spa att besöka. Hit tar du med din käresta och bokar en privat bastu och duomassage för bara er – garanterad avslappning!

Prisexempel: Badpaket ”Njuta för två” (inkluderar tillträde till spa:et, med bland annat pool, bastu och relaxrum), 1 580 kronor/per person.
Adress: Fabrikörsvägen 16, Nacka Strand

Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ).

Skepparholmen Nacka (reklamlänk från CJ)

Spatips i Stockholm: Skepparholmen Nacka

Foto: Skepparholmen Nacka

Med en bastu med utsikt över skärgården och en infinitypool som sträcker sig över vattnet är det svårt att inte finna ro. Är du ändå typen som inte kan sitta still en hel dag eller helg kan du kombinera spaupplevelsen med mängder av olika träningsformer. Här finns nämligen allt från morgonyoga till löpturer och träningshelger att boka.

Prisexempel: Spapaket ”Vardagspaket” (inkluderar bland annat entré till spa, trerättersmiddag, övernattning och frukost), 1 595 kronor/per person.
Adress: Franckes väg, Saltsjö-Boo.

Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ).

Yasuragi (reklamlänk från CJ)

Spahotell i Stockholm: Yasuragi

Foto: Yasuragi

Ett japanskinspirerat spa omgivet av fantastisk natur, placerat i skärgården strax utanför centrala Stockholm. Anläggningen renoverades nyligen och erbjuder allt från japanska bad, träningsaktiviteter, behandlingar och restauranger.

Prisexempel: Spapaket ”Fredagsvila” (inkluderar bland annat övernattning, trerättermiddag, frukost, lunch och spaentré), 2 250 kronor/per person.
Adress: Hamndalsvägen 6, Saltsjö-boo

Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ).

Downtown Camper by Scandic (reklamlänk från CJ)

Spatips i entrala Stockholm: Downtown Camper

Foto: Robin Hayes

Placerat mitt i centrala Stockholm hittar vi det här nybyggda hotellet i modern och urban stil. Alla hotellgäster får ta del av dagliga aktiviteter såsom löpning, yoga och inspirationsföreläsningar. På taket finns även en relaxavdelning med bland annat pool och bastu.

Prisexempel: Dubbelrum med frukost 1 640 kronor/två personer. Därtill tillkommer 395 kronor för spaentré.
Adress: Brunkebergstorg 9, Stockholm

Läs mer och boka här (reklamlänk från CJ).

Läs mer:

Här ligger Sveriges bästa spa – våra sex favoriter

Semestersugen men pank? Fem knep för att resa lyxigt till budgetpris

Sugen på att åka transsibiriska järnvägen? Här är din ultimata guide!