Årshoroskop 2021 för ditt stjärntecken på Baaam

Årets horoskop 2021: Så blir året för ditt stjärntecken

Är 2021 året du finner den stora kärleken? Eller är det kanske då du kommer gå all in i din karriär? Eller är det kanske snarare fokus på personlig utveckling? Vår astrolog har studerat stjärnorna och kan nu berätta vad de säger om hur 2021 kommer att bli för dig.

Årshoroskop för Väduren 21/3-19/4

Karriär:

Eftersom en förmörkelse faller i ditt nionde hus är det högst troligt att du till våren avslutar en utbildning, en kurs på jobbet eller tänker om gällande din business. Du tror på att hela tiden utvecklas och att suga åt dig så mycket information du bara kan. Det är föränderliga tider och du är inte sen att haka på den trenden. Du har en vision som hjälper dig att se större möjligheter och att våga satsa. Appar, teknik och sociala kanaler ligger och bara väntar på dig. Se till att skapa ett harmoniskt klimat när du samarbetar med andra. Att tänka ”vi” kan ge dig fördelar som du inte ens vågat drömma om.

Relationer:

2021 välkomnar du ett nytt fräscht förhållningssätt gällande dina relationer. Du möter nya människor genom dina vänner och dina sociala medier kan verkligen leverera guldkorn. Satsa på att ladda ner olika appar, putsa på dina profiler och va öppen för att träffa någon som inte helt är din stil. Mycket kan hända för dig och då syftar jag även på din inställning till förhållanden. En friare version av dig kan blomstra och du ser fördelar med att inte vara låst. På våren tar du vad du vill ha och låter inget hindra dig.

Personlig utveckling:

Du borde se till att läsa en hel del under det här året. Genom böcker, inspiratörer, poddar och andra kanaler kan du hitta intressant material som får dig att fundera i nya banor. Utvecklingen berör också dina drömmar och långsiktiga planer. Skissa på en moodboard som du kan hålla öppen under hela 2021. Med Jupiter och Saturnus i ditt elfte hus kan du få reflektera och ”göra om” mer än en gång. Nya vänner kommer utmana dina mönster och få dig att växa.


Årshoroskop för Oxen 20/4-21/5

Karriär:

Under året kommer du att hitta strategier för hur du ska komma framåt i din karriär, med ditt plugg eller din business. 2021 både utmanar och supportar dig, det viktigaste är att du gör något. Du kan få utökat ansvar, högre lön och tillgång till gynnsamma kontakter. Ett råd är att lyssna på dem som är erfarna, på dem som gjort en liknande resa och på människor som har kommit i mål. En möjlighet kan trilla ner uppifrån det blå. Att du ger det där lilla extra kommer få enormt goda resultat.

Relationer:

Ingenting kommer vara självklart angående relationer eftersom du trots allt utgår från dig själv. Det mesta handlar om vad du vill, vad du känner och hur du ser på att ”sitta fast” i ett förhållande. Intensiva känslor dyker upp på våren och under sommaren. Det kan bli läget - antingen eller. Du är nyfiken på att testa din egna gränser, nyfiken på personer som tidigare inte alls lockat. En förändring kan vara nödvändig för att du ska uppleva passion och romantik.

Personlig utveckling:

Tack vare en solförmörkelse i ditt andra hus i början på sommaren kommer du lita ännu mer på dig själv. Du tar beslut på stående fot och du vet att du hanterar oväntade situationer. Ditt självvärde och din självkänsla gör att du verkligen vågar gå vidare och därifrån följer en ny tillväxt. Du är medveten om hur en förvandling av ditt ego leder dig rakt i armarna på det du vill ha. När du känner tilliten till dig själv, lossar det även i andra sammanhang.


Årshoroskop för Tvillingarna 22/5-21/6

Karriär:

2021 kommer gradvis att intensifieras för dig. Du känner behovet av att få uppleva och utforska något nytt. Antingen kan du välja skolbänken eller så satsar du på ditt eget projekt. Det är möjligt att du arbetar online, med webkurser eller publicering. Faktum är att du lär inte ha tråkigt. Utmaningar absolut men jag vill flagga för att du ska släppa rädslan av att misslyckas. Låt din spontanitet få visa sig i ditt yrke/plugg och gå din egen väg nu. Måla upp dina visioner!

Relationer:

Sommaren inleds med en månförmörkelse i ditt hus för seriösa relationer. Det här kan vara avgörande på flera sätt. Ett förhållande som inte längre ger den där feelingen kan mycket väl avslutas. Bit inte fast dig i något som känns halvkul. Det kan också dra åt andra hållet, ni kanske förlovar er. Som singel får du lita på att händelser för dig dit du önskar. Du kan möta någon när du allra minst anar det men det kan kännas så galet rätt. I maj är ditt självförtroende som bäst och du attraherar flera beundrare.

Personlig utveckling:

2021 drar du till dig människor som får dig acceptera allas olika perspektiv på livet. Fastna inte i förväntningar utan tillåt dig att se saker för vad dom är. Öppna dig själv för att lyssna, för att ställa de där obekväma frågorna och sluta ignorera de svar ”som inte passar in”. I mötet med andra personer kommer du att göra din inre resa det här året. Du vidgar ditt synsätt, din livsstil och kanske hela din omvärldsbild. Ditt medvetande höjs och du lär märka av ett annat typ av flyt. Du får smaka på the real deal.


Årshoroskop för Kräftan 22/6-22/7

Karriär:

Det här året kan du mycket väl byta bana och tänka nytt. Förändringar på ditt jobb/i skolan kan göra att du aktivt väljer något som känns bättre i längden. Du inser att du har dig själv som redskap, hela tiden, vilket gör att du faktiskt satsar på att hålla en hög standard. Det innebär också att du ser vinster med att våga be om hjälp eller delegera ut uppgifter till andra. Annars kommer du aldrig orka. Någon med inflytande kan välja att ta dig under sina vingar men det kommer inte att vara en rak väg. Du måste visa att du förtjänar den platsen och det kommer du göra.

Relationer:

Singlar längtar efter den där ärliga och djupa connection med någon. Du kommer inte vara ute efter något annat än passion och tillit. Det låter hårt men det är allt eller inget som gäller. I juni känner du dig oemotståndlig och med en lekfull attityd kan otippade saker uppstå. Har du en älskling är detta ett år som får er att komma ännu närmre varandra. Ni kan flytta ihop, börja med delad ekonomi eller bestämma er för att skaffa kids. Se hinder som ett tillfälle att fördjupa det ni har byggt upp.

Personlig utveckling:

Stjärnorna säger att det är det inre arbetet du gör med dig själv som långsamt kommer guida dig mot framgång. Trots att det periodvis kan vara läskigt att djupdyka i din egen värld är det viktigt att du gör det. Din styrka och din power hämtas från dina erfarenheter, glöm inte det. Vill du utvecklas och bli en bättre version av dig själv är det ibland en dans på lego. Läs gärna böcker om självhjälp, om psykologi/beteende och vips så hittar du en väg som passar dig och där livet kan bli 2.0.


Årshoroskop för Lejonet 23/7-22/8

Karriär:

2021 är det bäst att släppa på idén om en fast plan. Du kan bli inbjuden till onlineprojekt, kurser och annat och ju mer du tänker win-win, desto bättre kommer du att lyckas. Det är ett superläge för att skaffa en partner in crime. Du kan ha motstånd kring att lita på någon så fullt ut men mycket handlar just om att ge ansvar och att själv ta ansvar för de utmaningar som poppar upp. Försök att inte navigera allt för hårt utan att ha en öppen inställning. Ryck inte i stängda dörrar utan låt vissa saker ta sin tid. Tålamod och hopp! You rock.

Relationer:

Under året kommer två stora planeter befinna sig i ditt relationshus, nämligen Saturnus och Jupiter. Nu gäller det att dina handlingar går i linje med vad du vill ha. Låt din älskling/dejt få vara med på också din egen resa. Du kommer inse värdet av det och hur kul ni kommer ha ihop. Vad som helst kan inträffa 2021. Uppbrott, giftermål eller att du som singel möter the one. Att lyssna in blir avgörande för hur framtiden kommer se ut. Dina drömmar kan slå in och en otippad romans kan ta fart i början på sommaren.

Personlig utveckling:

I år händer det mycket på det sociala planet och du kommer nätverka med nya människor. Det som du behöver tänka på är att inte bli alltför involverad i vad andra ska göra, deras planer och önskemål, utan stå stadigt i ditt. Använd dina vänner som kloka inspiratörer och plocka guldkornen. Satsa på att gå en onlinekurs inom något område som får dig att växa. Delta i sammanhang där du känner att du också kan göra skillnad och där du får engagera dig på riktigt.


Årshoroskop för Jungfrun 23/8-22/9

Karriär:

Det här året kommer allt slit verkligen vara värt mödan. Självklart finns det ups and downs även för en flitig Jungfru. Det du ska börja sätta i system är att be om support. Sluta göra allt på egen hand och släpp ditt kontrollbehov. Du märker en stor skillnad och upplever en klar lättnad när du tar ett steg tillbaka. 2021 kan vara året då du får nya och intressantare arbetsuppgifter, du väljer att delta i en utbildning eller satsar på att bli effektivare med din verksamhet.

Relationer:

Mars är den månad som får dig att identifiera vilken typ av relation du vill ha och vart ni är på väg. Har du en älskling kan det ske snabba beslut som rör er gemensamma framtid. Som singel är det läge att hålla alla ögon och öron öppna eftersom någon med det där lilla extra kan dyka upp. 2021 är året då du förbättra allt som inte funkar. Om du länge kört en strategi förändrar du den och ser lösningar. Dejtar du så är du produktiv och slösar ingen tid på det som är halvdant.

Personlig utveckling:

Det sker saker på det personliga planet vilket väcker en del känslor hos dig. Tidigare upplevelser kan påverka dig än idag men med en stark medvetenhet om vad som pågår lyckas du skaka av dig ditt förflutna. Du kommer må bättre när du inser hur meningslöst det är att älta, att inte förlåta eller dras med negativitet. Du får en chans att själv välja en väg som matchar dina önskemål och förväntningar på livet. En solförmörkelse i ditt tionde hus gör att du också får med dig självförtroende och vågar stå upp för dina mål utan godkännande från omgivningen.


Årshoroskop för Vågen 23/9-22/10

Karriär:

Din kreativitet och alla dina fantastiska idéer är vad som kommer ta dig dit du vill det här året. Du har lätt för att komma i kontakt med ”rätt” personer, du har självförtroende att satsa stort och allt du gör kommer från hjärtat. Om något intresse blir till business får du se upp med att inte tappa kärnan i varför du gör det. Tricket till framgång är att ha roligt längs vägen och inte bli stressad för minsta motgång. Allt går inte på räls och det är inte värt att offra allt för mycket. Låt allt har sin gång och va glad när andra lyckas.

Relationer:

2021 balanserar du mellan att vilja leka och ha kul till att gå all in i en relation. Du engagerar dig och har lätt för att gilla människor. Ibland har du svårt för att läsa av din dejt vilket kan göra dig sluten. När någon visar sin värme mot dig släpper du genast ner garden men tänk på att göra det lite oftare. Du är riktigt populär det här året och du kan få svårt att välja. Hela du vibrerar av passion och lust. En äkta anslutning kan fånga dig totalt och du ger dig hän. Njut!

Personlig utveckling:

En solförmörkelse i ditt nionde hus kommer få dig att söka ännu mer stimulans än du redan har. Du behöver fysiska utmaningar för att verkligen känna att du lever. Satsa på att vandra, klättra eller på en intensiv sport. Det här året vidgas även dina horisonter rejält. Du filosoferar och eventuellt väljer du en annan livsstil. Vissa människor kan bli viktiga för dig och det hade varit till fördel att skaffa en coach eller mentor. Inget steg är onödigt nu.You flying high!


Årshoroskop för Skorpionen 23/10-22/11

Karriär:

2021 är året då du tänker om kring arbete, studier eller business. Och med sagt menar jag att du fokuserar på att hitta möjligheter kring att utgå mer hemifrån. Du kan börja med en distanskurs, göra jobbrelaterade saker hemma eller göra iordning för ett hemmakontor. Din miljö runt dig kan förbättras men det kräver också något av dig. Det kan ta lite tid innan du hittar den där geniala uppfinningen. Se hinder som inspiration till att få tänka nytt.

Relationer:

Sommaren brakar loss med en solförmörkelse i ditt sexiga åttonde hus. Utifrån det här kan intensiva och passionerade känslor ta dig med storm. Du kanske inte är med på vad som sker men att ge dig helhjärtat till någon där och då kan till och med vara transformerande. Det är din sårbara sida som får andra att falla för dig. Har du en älskling finns här tillfällen att ta förhållandet till en högre level. Ni uttrycker vad ni känner och vill med varandra. En stor lättnad och massor av kärlek. Strunta i regelboken.

Personlig utveckling:

En månförmörkelse i ditt andra hus ger dig det där uppvaknandet som du behöver. Det handlar om att värdesätta och förverkliga dina önskemål med dig själv. Självkänsla kommer naturligt när du prioriterar det som betyder allra mest. Harmoni och inre frid är vad du strävar efter. Det du skapar runt dig, allt från stämning till vilka människor du väljer, är avgörande för ditt välmående. Något fundamentalt ändras när du är ärlig mot dig själv.


Årshoroskop för Skytten 23/11-21/12

Karriär:

2021 steppar du upp och inspireras från alla möjliga håll, så pass att du ligger i framkant. Du lär dig nya saker, oavsett om det är i skolan eller på din arbetsplats. Mycket talar för att sociala medier och onlineprojekt upptar en del av tiden. Du kan fortbilda dig och ta ett språng i karriären. Det går snabbt när du kommer igång och du jonglerar med många bollar samtidigt. Du är noga med hur du uttrycker dig och ibland håller du hårt på din integritet. Ge aldrig upp, även när allt känns motigt. Tro mig, det kan vända när som.

Relationer:

Under sommaren faller en solförmörkelse i ditt sjunde hus som styr över seriösa relationer. Om du har ett förhållande kan ni välja att satsa, ALLT. Förlovning, flytta ihop, prata barn, allt det där kommer naturligt om du vill det. Singlar upplever mer harmoni och det infinner sig en känsla av att du kommer få det du vill ha. Det är ett minst sagt intressant år du har framför dig och där stjärnorna säger att du kan möta din soulmate. Satsa på att bara vara dig själv, då kommer det till dig enklare.

Personlig utveckling:

Även om det inte går i det tempot du hade hoppats på så kommer du i slutändan få ditt önskade resultat. Det handlar om ditt mindset, om din attityd och inställning till det som händer och sker. Du fattar hur mycket du själv styr över dina tankar och känslor och detta kommer vara din största utmaning och framför allt gåva 2021. Rikta din energi medvetet mot till exempel the law of attraction. Du växer i möten med andra, genom att hitta nya vägar fram och genom att släppa gamla föreställningar.


Årshoroskop för Stenbocken 22/12-19/1

Karriär:

2021 kommer innebära en större process för dig där du långsamt gör justeringar så att de ska möta dina drömmar. Du ser till att hålla dig uppdaterad trots att infon stundtals kan vara svår att få tag i. Det viktigaste är att du peppar dig själv och låter din självkänsla få visa dig vägen. Allt som förändras det här året kommer också påverka din livsstil och du ser nya möjligheter. Ha ditt visitkort tillgängligt och dela det, eftersom du aldrig riktigt kan veta när du springer in i någon som kan erbjuda det du vill ha.

Relationer:

Om förra året mest handlade om dig och dina önskemål kommer 2021 skapa en annan balans mellan dig och din älskling. Nu kan du välja att växla upp, för bådas skull. Det är superviktigt att ni delar samma värderingar, att ni hittar stunder att koppla av tillsammans och att ni kan ventilera med varandra. Singlar är otroligt självmedvetna och kör steg för steg metoden. Håll inte foten allt för hårt på bromsen bara. Det finns dom som har samma drömmar som du. Juni är en underbar månad för att träffa rätt.

Personlig utveckling:

En solförmörkelse i ditt sjätte hus gör dig extra taggad på att tänka wellnes-here-we-go. Du utvecklar flera bitar hos dig själv under 2021. Främst handlar det om ditt välmående. Du kan hitta en ny träningsform som får dig att också växa. Hur du äter och lever bidrar till att du tänker om och på så sätt skaffar du dig nya erfarenheter. Ett fantastiskt år för dig som vill satsa på healing och bli av med gammalt bagage. Du kan uppleva ett helt annan lugn och få ro till att göra otippade saker.


Årshoroskop för Vattumannen 20/1-18/2

Karriär:

När det kommer till karriär, studier eller ditt egna företag, kan 2021 leverera ett större genombrott än förväntat. Du är seriös, du vill profilera dig och du vill ha en fot in. Allt det här ordnar sig eftersom du har massor med vilja, styrka och hopp. Saker går din väg nu trots att du ibland känner press och stress. Tänk på att inte ta på dig för mycket i onödan. Gör din grej och låt omvärlden få se vad du går för. Det här året ska du släppa allt för att följa ditt hjärta och låta de projekt du brinner för guida dig.

Relationer:

Solförmörkelsen i ditt femte hus får dig att leva ut totalt. Oavsett din civila status så handlar 2021 om att se det roliga i saker, om att våga visa upp starka känslor, utmana rädslor och leva ut ett vilt och passionerat hjärta. Ni i förhållanden kan starta ett nytt kapitel och verkligen få den där nytändningen som kan ha saknats. Singlar får räkna med romanser och storslagna gester. Det kan uppstå drama om du har flera att välja mellan. Äkta kärlek kan starta det här året och du kan inte hindra det.

Personlig utveckling:

2021 är året då du känner att du har självförtroendet att gå din egen väg. Trots att inte varje steg går som på räls har du tillräckligt mycket power för att fortsätta och särskilt fortsätta tro på det du gör. Du utvecklas som bäst när du kastas in i saker, situationer eller projekt där du inte helt har koll på läget. Att få freestyla och gå på känsla gör att du växer och bli modigare. Mycket handlar om djärvhet det här året och om drivet att få känna självförverkligande.


Årshoroskop för Fiskarna 19/2-20/3

Karriär:

Det här året kan det finns en längtan om att testa en ny riktning inom din karriär, dina studier eller din egen verksamhet. Mycket tyder på att det sker förändringar, vilket också öppnar upp för andra processer med potential. Du är inte sen med att kanske behöva fatta beslut, eftersom du vet att du alltid kommer göra det bästa utav det. 2021 vill du höja din standard och satsa mer på de grejer som får dig att må bra. Därför blir dina vardagliga sysslor extremt viktiga och av kvalité. När du stannar upp och lyssnar inåt, kan du få tydliga svar som kommer från ditt hjärta.

Relationer:

I första hand kommer du dras till människor som delar dina drömmar och som kan fantisera med dig nätterna igenom. Tillfälliga affärer kan få fart i mars månad eftersom du inte skyr några medel angående att ta för dig. När du träffar någon finns det en risk att du tror allt får gott om hen. Researcha gärna dina erövringar och låt de få visa att de förtjänar en plats i ditt liv. Har du ett förhållande lägger ni fokus på annat än just relationen i år. Du har fullt upp med dig själv och det är bra.

Personlig utveckling:

Så länge du håller fast vid vad du vill ha ut av 2021 så är dina utvecklingsmöjligheter oändliga. Du är en sökare och kommer kräva en förändring av dig själv. Din andliga resa har bara börjat. Du behöver avsätta tid i schemat till att göra ingenting eller göra det som känns rätt i stunden. Din kreativitet blomstrar det här året och fantasin flödar. Det kan vara läge att detta får komma till uttryck på något sätt. Livet är allt annat än inrutat och du kommer älska det.


Läs också: Maten du alltid har hemma – baserat på ditt stjärntecken

Horoskopet har vår astrolog Nathalie Bram gjort – följ hennes horoskopblogg här!

Och här hittar du såklart ditt horoskop varje vecka – året runt.

Foto: TT

Relaterade artiklar

Tatueringen du bör skaffa baserat på ditt stjärntecken

Hit ska du åka på semester – enligt ditt stjärntecken

Nyårslöften att satsa på 2021 baserat på ditt stjärntecken