Saker som händer när corona-restriktionerna hävs.

11 förändringar vi (tyvärr) måste acceptera när restriktionerna hävs

Det är super att Tegnell känner sig trygg med att häva många av corona-restriktionerna, men har han verkligen tänkt igenom de eventuella psykiska konsekvenserna?

I slutet av september hävs stora delar av coronarestriktionerna, och nyheten mottogs med både glädjetårar och ren förskräckelse. För hur gör man? Måste jag börja träffa folk nu? Kan jag ens ha mina jeans längre? Är det utsvängt eller stuprör som gäller nu för tiden?

Hur som helst. Världen är på återgång, och det finns helt enkelt vissa saker som vi bara måste acceptera med det. Här är några av dem.


IRL-hälsningen post-corona

Kan vi få några riktlinjer kring detta nu tack? Handen för hjärtat funkar inte för mig, och armbågshälsningen var aldrig riktigt ett alternativ från första början. Ska man... Kan man... Måste man... Får man... Kramas? Nej förlåt, jag vet inte vad jag tänkte. Eller?

Den överaktiva lyssnaren must die

Det finns en del grejer du inte får fortsätta men nu när du möter folk IRL – och inte över Teams. Bland annat grejer du göra för att visa engagemang trots att du är mute:ad. Du kan inte längre mima din reaktion och överdrivet, men i total tystnad, sätta handen för munnen när någon berättar något. Verkligheten har ingen mute-knapp, och du kan låta utan att riskera att avbryta den du pratar med när ni nu ses off-screen.

Den överaktiva lyssnaren must die.

Du har nu en hund

Ah, så du skaffade pandemi-hund medan du var hemmajobbare? Hehe. Ja. Den är tuff. Nu behöver du lösa hunddagis under arbetstid, hundvakt till utlandssemestern och – ja, fortsätta stanna hemma på helgerna.

Alla märker om du inte har duschat

Det var lätt att lura kollegorna på Teams med lite torrschampoo och smink, men om du inte har duschat på en vecka kommer det att märkas när du börjar träffa folk IRL. Uppsidan är dock att de flesta kommer att lukta gammal källare i början, så du kanske kommer undan med det ett tag.

Ansikte – möt armhåla!

Jag är ledsen, men det är bara en tidsfråga innan du kommer att behöva stå med näsan i direkt anslutning till någons fuktiga armhåla i kollektivtrafiken igen.

Alla perks med munskydd

Du kan inte längre gömma dig bakom (eller skylla på) keps och munskydd för att slippa säga hej till en avlägsen bekant.

Dags att låta mjukisarna vila

The glory days are over. Du kommer nu behöva vara lika dressad nedtill som upptill när du är på möten eller AW:s. Och det är smärtsamt.

RIP KonMari-garderoben

Det har varit en härlig tid av omsorgsfullt vikta (eller rullade!) kläder i garderoben i sann KonMari-anda. Men nu är det över. För vem har den tiden nu när vi ska ta oss till och från jobbet och börja umgås med folk igen?

Konservburksluncherna must go

Jag är ledsen, men det är inte socialt gångbart att äta burkchampinjoner direkt ur konserven till lunch nu när vi ska jobba från kontoret igen. Du måste steppa upp.

Du får inte längre bli sur för att någon har fest

Du kanske brukar morra i ensamhet så fort du ser eller hör någon ha en fest som uppenbarligen överskridit någon av Tegnells initiala gränser. Jaja, det var ett tag sedan man inte fick vara fler än åtta – men PANDEMIN ÄR FAKTISKT INTE ÖVER! tänker du.

Nu måste du acceptera att fest inte längre är något att bli sur på. Eller att ha en åsikt om. Folk får gå på fest. Folk får bjuda dig på fest. Och du kommer att behöva get out there.

Du ska ge dig ut i nattlivet igen

Säg hej till kö i två timmar till klubben, att dansa framför folk och att dela toabås med främlingar igen! Här har du fler saker som du har att vänta med nattlivet när restriktionerna hävs.

TV: Så har Covid-19 påverkat kvinnor positivt
0:58

Efter reklamen: TV: Så har Covid-19 påverkat kvinnor positivt

(0:58)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Här är 7 saker som vi INTE har saknat med krogen under corona
Corona säger du? Här är 13 andra pandemier som borde stoppas
Hemmaluggen och 10 andra oanade konsekvenser av pandemin