ben and jerrys konstiga smaker

De 10 mest bisarra glassmaker som Ben & Jerry's släppt

Cookie Dough, Chocolat Fudge Brownie, Half Baked… Ben & Jerry's har verkligen släppt många magiska smaker - men även en del som är lite märkliga.

När du har tagit beslutet att stanna hemma en fredagskväll, sträckkolla en tv-serie och käka din favoritsmak signerad Ben & Jerry’s. Det är drömmen. Ben & Jerry’s har verkligen en hel del fantastiska smaker att välja mellan, men genom åren har glassföretaget faktiskt gjort några konstigare smakval.

Nu har Ben & Jerry’s själva listat sina absolut konstigaste smaker som de släppt genom åren!

Missa inte:
McDonald’s tar bort favoritglassen ur sitt sortiment
Glasstacon är det enda du behöver i sommar
Se enkla knepet som gör Ben & Jerry’s ännu godare

#1: Lemon Poppy Seed 2

Så, det här är en glass med smak av citron och vallmofrön. Första reaktionen är att det låter ganska gott men tydligen gick det inte hem hos B&J-fansen där ute. Den största boven var fröna som fastnade i tänderna.

#2: Candied Apple

En riktigt klassiker i USA runt juletid är kanderade äpplen. Frukten är alltså doppad i sockerlag så skalet blir stenhårt och supersött. Eftersom julgodiset är så populärt testade Ben & Jerry’s att göra en glassmak – det blev inte alls lika populärt.

#3: Sweet Sassafras

Här är en annan julklassiker, nämligen glass med smak av julmust. Yes, det är sant. Det här var verkligen ett bottennapp och smaken lades ner ganska snabbt.

#4: Buttery Udders

Älskar ändå Ben & Jerry’s fantastiska namn?! Buttery Udders bestod till största delen av irländsk gräddlikör, något glasslovers inte gillade.

#5: At the ChocoBanana

Den här smaken är inspirerad av den populära efterrätten Bananas Fosters som består av vaniljglass, banan och en sås gjord av smör, socker, råsocker, kanel och rom. Trots att efterrätten låter helt magisk så funkade det inte i glassform.

#6: Grape

Grapefrukt är gott som det är, som juice eller i drinkar. Men i glass? Not so much.

#7: Apple Pie a la Mode

Här är en ännu glassmak inspirerad av en högtid, nämligen Thanksgiving. Apple Pie a la Mode doftar inte äppelpaj utan HELA högtiden med allt vad det innebär.

#8: Hibiscus 2

Well, så här skriver de om smaken:

”Hibiscus 1 passerade inte godkänd i protokollet och när vi försökte att lära från våra misstag omgång 2 var det enda vi tog med oss att vi kanske inte ska göra mer glass som smakar som blommor.”

#9: Hawaiian Cool

Ananasglass och chokladbitar, alltså wow?!

#10: Maple Hippie 2

Det är alltid spännande med en uppföljare. Den här smaken gjordes för att nötallergiker skulle få käka glass som smakade nötter utan att det innehåller nötter. Den består istället av solrossmörglass, virvlar av lönnsirap och chokladkaksbitar. WOW.

Kolla in:
Nu kommer glassen som ska bota din bakfylla
Här är Ben & Jerrys nya feministiska glassmaker
Nu blir våra favoritglassar betydligt mindre

Foto: Instagram