paradisstrand

Här är smekmånadsresmålet som leder till flest skilsmässor

Planerar du bröllopsresa? Här är resmålen man kanske ska undvika – de leder nämligen oftare till skilsmässa än andra destinationer.

Ingen som gifter sig vill tänka på skilsmässa. Men det är inte så tokigt att göra det redan innan bröllopet verkar det som. För ditt val av smekmånadsdestination kan ha samband med hur lyckligt ditt äktenskap blir.

I alla fall enligt den här undersökningen från sajten compare.bet, som har kikat närmare på var 3 100 skilda par hade åkt på sin smekmånad.

Överraskande resultat

Och resultatet överraskar nog många. Det visar sig nämligen att över 20 procent av de skilda paren hade tillbringat sin smekmånad på Maldiverna – mångas drömresemål och en klassisk destination för en riktigt lyxig bröllopsresa.

Smekmånadsdestinationerna som oftast ledde till skilsmässa

Övriga destinationer som toppade skilsmässostatistiken var:

Marrakesh (17 procent)

Bora Bora (13 procent)

Bali (10 procent)

Mauritius 8 procent)

Resmålen med lägst risk för skilsmässa

Bäst odds för ett långt äktenskap hade de som valde att besöka Nairobi, Maui, Napa Valley eller Bangkok på sin bröllopsresa.

Visst är det så att eftersom Maldiverna är ett mycket populärt resmål för nygifta är det inte helt ologiskt att även andelen skilsmässor ökar, så visst får man ta siffrorna med en nypa salt. Men helt ovetenskapligt grundat kan man kanske också tänka sig att par som väljer Maldiverna har drömska förhoppningar om kärleken, som kanske inte alltid infrias i vardagen? Medan par som exempelvis väljer Nairobi eller Maui som resmål har starka gemensamma intressen för friluftsliv, djur och natur som en förenande faktor?

Vad tror du?

Foto: TT

Källa: Forbes

LÄS MER:

Så mycket kostar ett bröllop – och så pressar du utgifterna

14 resmål som är perfekta för bröllopsresan

Billiga och romantiska resmål för din smekmånad – 9 tips