Det finns en skillnad på kattägare och hundägare

Hund- eller kattmänniska? Din favoritdrink avslöjar dig

Rödtjut eller prosecco, hund eller katt – det finns ett samband!
3 ROSA SOMMARDRINKAR

Antingen så gillar du mastigt rödvin eller så sippar du på en cava. Och antingen så klappar du katter eller rastar hund. Men kan dessa två preferenser ha ett samband? Ja, menar forskare down under.

Enligt en australiensisk studie, gjord på 1 700 djurägare, kan valet av husdjur också kopplas till vad husse och matte helst har i glaset.

Studien pekar på att kattmänniskor helst dricker lättare bubbel, medan hundägare föredrar tyngre röda viner. Kattägarna var också törstigast, de drack dubbelt så mycket som hundägarna.


En amerikansk studie på samma tema, som lät jämföra 1000 hundägare mot lika många kattägare, kom också till spännande slutsatser: Personer som har hund tjänar ofta bättre än kattägare och föredrar också att titta mer på action- och skräckfilm. Hundägarna ska dessutom vara mer ödmjuka och pragmatiska, menade forskarna.

Kattägarna var å andra sidan mer kreativa, hade större benägenhet att läsa böcker och att luta sig tillbaka till en bra dokumentär på teve. De skulle också vara mer sentimentala än andra.

Om dessa intressen matchar valet av dryck må vara osagt. Kanske finns det ett litet samband trots allt?

Nu blir det straffbart att överge katter och andra husdjur

Läs också:

Nu kan du ta föräldraledigt när du köper hund eller katt

Därför blir det straffbart att överge sitt husdjur

 

Bild: IBL, Unsplash