Läs mer: Recept: Varm choklad med rödvin (ja, du hörde rätt)
Brownies är fantastiskt, rödvin är fantastiskt, varför inte kombinera två fantastiska ting? Chokladiga och lite sega brownies mår ännu bättre med tranbär som fått marinera i rödvin – våga testa det här smarriga receptet!
Brownies med rödvin och tranbär
Du behöver:
1,8 dl rödvin
1 dl torkade tranbär
1,8 dl vetemjöl
1/2 tesked salt
100 gram smör
1,8 dl hackad mörk choklad
3 ägg
3,5 dl socker
5,3 msk kakao
1 dl hackade valnötskärnor (valfritt)
Gör såhär:
1. Blanda vinet och tranbären i en skål och låt dra i 30-60 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader och smöra en form som är 20×20 cm.
3. Blanda mjöl och salt i en skål och ställ åt sidan.
4. Lägg chokladen och smöret i en skål och låt smälta i ett vattenbad.
5. Ta bort skålen från värmen och vispa i äggen ett i taget.
6. Tillsätt kakao och socker och blanda, häll sedan i mjölet och blanda väl.
7. Blanda i vinet, tranbären och valnötskärnor.
8. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen i 45-50 minuter.
9. Låt browniesarna svalna i formen i ca 30 minuter, placera sedan på ett galler och låt svalna helt. Skär upp i små bitar och ät!
Läs även:
Smarrig kladdkaka med smak av chai
Chokladkakan som smakar rosévin – det enda du behöver just nu
Vinälskare? Här är temaparken som bara handlar om vin
Foto: Thinkstock