The backpack kid, killen som gjorde the floss dance populär

Så flossar du – allt du velat veta om floss dance

The floss dance är dansen som syns överallt. Men hur flossar man egentligen? Baaam har svaret!

Läs mer: Vet du din färgpersonlighet? Det borde du – och vi har testet

Det är det nya shuffla, det nya dabba – att flossa. Floss dance är en danstrend som syns överallt på sociala medier. Men var kommer dansen ifrån? Och hur gör man? Baaam guidar dig rätt.

Floss dance har gjorts känd av 16-åriga Russell Horning, aka The Backpack Kid, som 2016 lade upp en video där han gör danssteget och fick tio tusentals visningar. Hans berömmelse kickade verkligen igång i maj 2017 då han gjorde the floss dance under Katy Perrys framträdande av nya singeln ”Swish Swish” på ”Saturday Night Live”. I sin signaturaccessoar ryggsäcken och med sitt numera klassiska neutrala ansiktsuttryck stal han showen.

Läs mer: 10 emojis du antagligen använt fel hela tiden

Russell själv försökte döpa dansen till ”The Russell” men det verkar inte som att det fastnat. Antagligen kallas dansen för floss just för att rörelserna liknade de man gör när man använder tandtråd (floss = tandtråd på engelska). Sedan dess har massvis med kändisar hoppat på trenden och var och varannan person flossar på Instagram.

Hur flossar man?

The floss är en dans som ser enkel ut – men skenet bedrar. Dansen är knepigare att få till än vad du tror, särskilt när det ska gå snabbt. För att flossa ska du ha raka armar och knutna nävar. Svinga dina höfter sida till sida, de ska röra sig i motsatt riktning som dina armar. Efter att du har svingat armarna åt ena sidan, för ena armen bakom ryggen. Svinga sedan tillbaka armarna framför dig. Samtidigt rör sig höfterna från sida till sida.

Läs mer: Test: Hur många av IMDB:s topp 100-filmer har du sett?

Här kan du se hur man gör:

Nu är det bara att öva!

Foto: IBL