Vad sägs om att njuta av en god sorbet gjord på rosévin, hallon och smultron? Wienercaféet i Stockholm har tagit fram ett recept som serveras på caféet under sommaren – men som du dessutom kan göra hemma med enkla medel. Om du hellre vill ha en drink, kolla in här i stället.
Recept: Rosésorbet
Räcker till cirka fem personer
Du behöver:
100g Blodapelsinpuré
100g Hallonpuré
130g Smultronpuré
1.1 dl Perfect Day Rosé
1 st pressad citron
65g sockerlag
1g gelatinblad
Gör så här:
1. Mixa bären så att det blir en puré.
2. Smält gelatinet och koka upp sockerlaget.
3. Tillsätt lite av puréblandningen i det smälta gelatinet.
4. Blanda sockerlaget, purén och rosévinet och rör sedan ner gelatinet och citronsaften.
5. Låt svalna i kylen.
6. Kör sedan till fast konsistens i glassmaskinen, har du ingen glassmaskin bör det stå i frysen minst ett dygn.
7. Servera i ett vinglas och spetsa gärna till det med lite bär och en skvätt rosé.
Foto: Linus Morales