Så vet du om designerväskan är värd att investera i

Funderar du på att sälja din lyxiga designerväska? En ny tjänst gör det hela lättare och hjälper dig att räkna ut andrahandsvärdet på märkesvaror.

Ett klädesplagg, väska eller annan accessoar från en känd designer kan vara en investering du behåller livet ut. Men även du som hellre säljer varan vidare efter ett tag kan göra en riktig bra deal, och intresset för begagnade designervaror är minst sagt stort.

Sajten Vestiaire Collective är en marknadsplats där du kan köpa och sälja lyxiga vintagekläder, med ett antal experter som säkerställer varornas kvalitet och äkthet. På sajten kan du numera även räkna ut det genomsnittliga andrahandsvärdet på väskor, kläder och accessoarer från lyxmärken med verktyget ”Resale calculator”.

Läs mer: Nya appen låter dig låna lyxiga märkeskläder

Verktyget är begränsat till 12 märken: Chanel, Louis Vuitton, Hermès, Céline, Balenciaga, Gucci, Prada, Dior, Saint Laurent, Isabel Marant, Valentino och Louboutin. Förutom märke skriver du in fler kriterier (t.ex. färg, kategori, material) och får en uppskattning på hur mycket pengar varan är värd. Det uppskattade andrahandsvärdet baseras på data som vintage-sajten har samlat under de sju år som sajten har funnits.

Läs mer:
Så mycket kostar designerväskorna i butik
Fem designerväskor som du tjänar pengar på att äga
11 ikoniska boxar från designers md högt samlarvärde

Foto: Vestiaire Collective, Mondadori