Så får du strumpbyxorna att hålla sig uppe – hela dagen

Så är det höst och strumpbyxesäsong igen. Men finns något mer irriterande än när strumpbyxorna hasar ned till knäna under dagen? Vi har skannat nätet och här är de 3 bästa tipsen för att slippa det problemet.

Läs mer: Smarta beautyhacket – så lagar du ditt trasiga smink

Hur många gånger har du diskret försökt dra upp dina strumpbyxor som på något vänster lyckats hasa långt ned på låret fastän du knappt rört dig? Och hur många gånger har du svurit över att det ju är omöjligt att få dem att sitta på plats? Vi har i alla fall varit där många gånger om och vi har fått nog. Så vi skannade nätet åt dig och här är de 3 bästa knepen för att faktiskt få strumpbyxorna att sitta där de ska.


Välj storlek efter längd

Det är kanske lätt att tänka att man ska välja samma storlek i strumpbyxor som man har i kläder i stort. Men där tänker du fel. Strumpbyxor påverkas nämligen väldigt mycket av längd och är bara marginellt bredare och större generellt. Är du lång är det därför bra att välja en stor storlek för att benen ska vara långa nog. Och tvärt om, har du kortare ben kan du välja en mindre storlek så du slipper överflödigt tyg som korvar sig.

Köp strumpbyxor med shapeingfunktion

Okej, detta kanske inte är ett val om du vill sitta på jobbet och vara bekväm. Men strumpbyxor som har shapeingfunktion sitter faktiskt bättre på plats eftersom de har mer stöd inbyggt i sig.


De här från Lindex (reklamlänk från Apprl) har hög midja och ger lagom mycket shaping för att inte vara obekväma.

Använd dubbla trosor

Ett gammalt beprövat knep som faktiskt fungerar är att dra på ett par trosor över strumpbyxorna. Trosorna har garanterat bättre passform och ser till att strumpbyxorna inte hasar ned.

Dessa Sloggitrosor (reklamlänk från Apprl) har en kant utan söm som gör att de syns mindre under kläder.

Dock är det kanske inte det bästa valet om du vill ha något kroppstajt över och inte vill att troskanten ska synas – då kan du istället för trosor dra över ett par korta cykelbyxor.


Här är ett par från Ellos (reklamlänk från Apprl) som är tänkta att användas under kläder – och inte som faktiskt motionsplagg.

Läs mer: 10 tips – så håller du dig bekväm under festklänningen

Foto: IBL