illaluktande skor

Sex simpla sätt att slippa illaluktande skor

Nu är tiden här då du börjar gå barfota i skorna vilket är en magisk känsla med en ovälkommen biverkning: lukten. Så här slipper du det!

Nu är det äntligen dags att stänga strumplådan (och inte öppna förrän september) för nu är det högsäsong för sandaler, sneakers, ballerinaskor, schyssta tofflor och andra somriga skor!

Men det finns ett problem: lukten när fötterna har varit instänga långa, varma dagar. Nu slipper du den med de här enkla knepen!

Missa inte:
Därför ska du ALDRIG tvätta dina jeans
Färga håret hemma på rätt sätt – så gör du
Därför har dina vänner fler följare på Instagram

#1: Freeze it, baby!

Ta dina smelly shoes och lägg dem i en plastpåse och knyt. Lägg in det illaluktande paketet i frysen och låt det vara där hela natten. Varför? Jo, den kalla temperaturen dödar nämligen bakterierna som orsakar lukten och (poff!) stanken försvinner.

#2: Vinäger är inte bara gott i mat

Ta en del vitvinsvinäger och en del vatten och häll i en sprayflaska – skaka om! Sedan är det bara att gå loss och spraya inuti skorna. Kom ihåg att låta dem torka innan du sätter dit fötterna igen!

#3: Bakpulver är grejen

Så, leta längst bak i skåpet så borde du hitta det: bakpulvret. Ta en matsked i varje sko och låt det vara där över natten. Orsaken till att bakpulver gör susen i skon är för att det har antibakteriella egenskaper som hjälper till att neutralisera lukt. Bra va?

#4: Plocka fram teträoljan

Så, vad är teträolja? Well, i det här fallet är det ett perfekt alternativ till att rädda dina illaluktande dojor. Fyll en sprayflaska med vatten och häll sedan i ungefär en tesked med olja – spraya och låt torka!

#5: Håll det torrt

Bakterier frodas i fukt, därför är det verkligen viktigt att du låter dina skor torka mellan varven. Går sulan att plocka ut? Toppen! Ta ut den och vädra.

#6: Kattsand – javisst!

Är du en crazy cat lady? Grattis! Då kanske du har kattsand hemma vilket ska vara perfekt för att ta bort lukt – även från dina skor. Ta en tjock strumpa, häll i kattsand och knyt ett gummmiband runt. Sätt det sedan i skon och låt verka över natten. Lycka till!

Läs även:
5 vanliga misstag du göra med din beautyblender
Fem fördelar du bara har som nybliven singel
Sju vanliga misstag du gör med ditt torrschampo

Foto: IBL