shoppingtips budget sommaren 2021

Shoppingexpertens bästa budgetfynd – alla under 500 kronor

Att shoppa och leka runt med mode och trender är kul – och ännu roligare blir det om man gör det på ett smart sätt. Baaams nya shoppingexpert Cecilia Persson guidar dig till till att handla smartare – och listar veckans bästa fynd.

Tiden då personer glatt deklarerade att de var så kallade "shopaholics", skröt att de hade femhundra par skor i garderoben och hävdade att höjden av lycka är en shoppingrunda med famnen full av påsar är långt förbi. Vi kommer ihåg tiden när Sex and the City var the talk of the town och Carrie Bradshaw var personen alla ville vara, medan vi nu känner att uttryck som "shopping is my cardio" och "I like my money where I can see it: hangning in my closet" känns minst sagt passé. Nu vill vi istället se cashen växa på fondkontot (eller hoppas på det, i alla fall) och lyfta tungt på gymmet.

Samtidigt är mode ett stort intresse för många av oss – men går det egentligen ihop med en ökad medvetenhet när det kommer till allt från klimatet till vår egen ekonomi? Det kan det göra, men då krävs det att vi faktiskt är medvetna även när vi klickar hem det där plagget vi förälskar oss i.

Från och med nu kommer Baaams nya shoppingexpert Cecilia Persson att dela med sig av sina tips för hur du handlar smartare och mer långsiktigt och prisvärt. Håll utkik här på Baaam.se för att hitta hennes bästa tips när det kommer till allt från hur du fyndar second hand till hur du bygger en långsiktig basgarderob eller capsule wardrobe.

Shoppingexpertens favoriter just nu – alla under 500 kronor

Du kommer också att hitta Cecilias budgetfavoriter på vår startsida samt under alla artiklar – här är hennes favoriter just nu.

Bokstavshalsband

– Att ha sina signatursmycken att bära varje dag är ett enkelt sätt att lyfta sin look, och med en vacker bokstavsberlock är det enkelt att få en personlig känsla på smycket även om det, som det här, kommer från en kedja som H&M. Välj första bokstaven på en älskad familjemedlem eller väns namn – eller ditt eget, såklart! Läs mer och köp alla olika bokstäver här (reklamlänk från Adtraction).

halsband med bokstav

Klicka på bilden för att komma direkt till halsbandet.

Sommarens finaste randiga tröja

– En randig tröja är given i basgarderoben och du behöver inte ens vara från västkusten för att veta att den är perfekt att bära även under sommarens varma dagar och svala kvällar. Den här långärmade varianten från COS har det perfekta snittet med en lagom boxig passform och kommer finnas i din garderob under många år framöver. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

randig tröja från COS

Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

Pastellig bikini

– Om du, precis som jag, älskar att bada så är en snygg bikini eller baddräkt sommarens kanske viktigaste plagg. Den här sommaren ser vi många inslag av smock och rynkade detaljer på allt från kläder till just badkläder och den här ljusblå varianten kommer vara riktigt snygg när solen väl har varit framme och delat med sig av lite härligt sommarglow. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

ljusblå rynkad bikini

Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

Ceriserosa volangklänning

Förra årets it-klänning var helt klart den rosa A-linjeformade klänningen från H&M och kanske var det bara en försmak av vad som väntade – den stora trendfärgen sommaren 2021 är nämligen utan tvekan ceriserosa, eller "hot pink" som den också kallas. Den här vida klänningen med volanger passar lika bra att bära till stranden som i stan och just nu finns den dessutom till extra bra pris för H&M-medlemmar. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

ceriserosa klänning med volanger

Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Svarta sandaler

Ett par sköna sandaler är ett måste under varje sommar, och just i år ser vi extra mycket av sandaler och tofflor i flipflop-modell, gärna med en mer chunky sula eller en liten klack. Om du vill gå runt en hel dag i dem gör du dock rätt i att välja ett par utan klack för maxad komfort, som till exempel de här från Gina tricot som passar perfekt att bära med alla plagg i den här artikeln. Läs mer och köp dem här (reklamlänk från Tradedoubler).

svarta flipflops med tjock sula

Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

Svart bralette

En annan av årets riktigt stora trender är den så kallade bralett:en, alltså en kort, bh-liknande topp. 2021 kommer den i alla olika former (du kan till exempel se fler varianter hos Elle här) och en variant som du kommer ha användning för även under kommande säsonger är den här tidlösa toppen från Monki, som dessutom kostar under hundralappen. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

svart croptop, bralette med tunna band

Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

Snabba cash-jeansen

– En trend som ingen hade kunnat förutspå vid årets start var att precis alla skulle vilja ha jeansen som Evin Ahmad bär när hon spelar Leya i Netflix-serien Snabba cash. Vi förstår dock varför – de är utan tvekan de perfekta mom-jeansen! Efter att i princip ha sålt slut har de nu kommit in i lager igen i många storlekar och oddsen är låga på att jag faktiskt tar och klickar hem ett par (precis som min chef redan har gjort). Läs mer och köp dem här (reklamlänk från Adtraction).

jeans från snabba cash leya

Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

Se mer:

1:54

Efter reklamen: Bästa serierna för regniga dagar

(1:54)

Relaterade artiklar

Här är jeansen från Snabba cash som alla pratar om just nu (till budgetpris!)

Veckans budgetnyheter från kedjorna – 14 fina köp under 500 kronor