Håll dina vita sneakers rena med 7 enkla knep

Vår är för många lika med vita sneakers men det dröjer inte länge innan dina krispigt vita skor får envisa fläckar. Följ Baaams sju enkla tips för att hitta dina via sneakers vita.

Få saker gör en lika ledsen som när dina nyinköpta, perfekt vita sneakers får en stor fläck. Lär dig att förebygga och behandla fläckarna för en moderiktig vår.

Förebygg med impregnering

Skydda skorna från smuts och fukt genom att impregnera dem när de är nyköpta.

Läs även: Det här är den perfekta höjden på dina klackskor

Borsta av smuts

Använd en torr borste och borsta av överflödig smuts från skorna innan du rengör med vatten. Det här är särskilt bra att tänka på när du har gått i lera och skorna är riktigt smutsiga. Använd sedan borsten eller en trasa och gnugga bort fläckarna med varmt vatten och några droppar diskmedel eller tvål. Alternativt kan du köpa särskild rengöring för sneakers.

Läs även: De är kvinnorna bakom Supersnippan: Vi är småbarnsföräldrar och fotbollssupportrar

Använd tandborste för precision

För de svåråtkomliga delarna av skorna kan en tandborste ge extra precision. Använd ljummet vatten, en mild tvål och skrubba loss. Smutsiga skonören går bra att slänga in i tvättmaskinen.

Sudda

Rengör smutsiga gummisulor med ett vanligt suddgummi. Det kan låta konstigt, men det funkar!

Undvik tvättmaskinen

Det är lätt att slänga in dina skinnsneakers i tvättmaskinen, men det gör ofta större skada än nytta. Tvättmaskinen riskerar att slita onödigt mycket på skorna och de tappar form och färg.

Läs mer: Alexandra, 27: När ska Sverige börja bry sig om min f*tta?

Var snabb

Ta bort fläckarna så fort som möjligt, annars sätter sig fläckarna i skinnet eller tyget och blir svårare att tvätta bort. Ha för vana att snabbt kolla dina sneakers efter fläckar varje gång du kommer hem.

Vitt nagellack

Dölj envisa, små fläckar och skrapskador med lite vitt nagellack (reklamlänk från Apprl).

Foto: IBL, Mondadori