Hitta din nya besatthet – 14 seriepremiärer att ha koll på 2018

Snart nytt år med nya saker att se på tv. Baaam smygstartar 2018 och listar 14 seriepremiärer alla kommer snacka om nästa år.

Läs mer: 7 gånger Mia Skäringer bevisat varför hon alltid har en plats i våra hjärtan

Britannia

En historisk serie som passar dig med GoT-abstinens. Britannia utspelar sig år 43 före Kristus och följer den keltiska prinsessan Kella och romarnas attack mot England. Premiär på HBO Nordic 19 januari 2018.

Mosaic

Steven Soderbergh har tillsammans med HBO skapat en interaktiv tv-serie där tittare kan följa sex olika karaktärer, deras resor och erfarenheter, genom en app. Utöver denna app finns även en ”vanlig” tv-serie om ett mordmysterium. Premiär på HBO Nordic under 2018.

Everything Sucks!

En lite skruvad komediserie om två grupper av tonåringar i high school som inte riktigt passar in. Serien utspelar sig 1996 och följer händelserna när en dramaklubb och en mediaklubb klaschar. Premiär på Netflix under 2018.

The Umbrella Academy

Serien följer en dysfunktionell familj av superhjältar som försöker jobba tillsammans för att lösa mysteriet med deras fars mord. Premiär på Netflix under 2018.

Läs mer: Föräldraledig eller gravid? Det finns ett okänt knep som ger dig mer pengar

Altered Carbon

Netflix storsatsning med Joel Kinnaman i huvudrollen. Altered Carbon utspelar sig 300 år in i framtiden. Människans minne har digitaliserats och kan laddas ner till olika kroppar. Genom att köpa nya kroppar och ladda ner sina gamla minnen kan alltså de rikare leva mycket längre än de inte lika välbärgade. Premiär på Netflix 2 februari 2018.

THE END OF THE F***ING WORLD

En brittisk mörk komedi om tonåringarna James och Alyssa som ger sig ut på en road trip för att hitta Alyssas pappa, som övergav henne som barn. Premiär på Netflix under 2018.

The Rain

Netflix första nordiska originalserie är en danskproducerad thriller. Tio år efter att ett virus utplånat större delen av den skandinaviska befolkningen försöker två unga syskon ta sig till säkerhet. Med hjälp av sin pappas anteckningsbok om viruset börjar de en farlig resa och sluter up med andra överlevare. Premiär på Netflix under 2018.

Castle Rock

En psykologisk skräckserie baserad på historier av Stephen King och skapad av J.J. Abrams. I trailern hintas det om att kända karaktärer från Kings klassiker som Det, The Shining och The Green Mile kommer dyka upp. Serien utspelar sig i staden Castle Rock och Bill Skarsgård syns i en av rollerna. Castle Rock kommer ha premiär på amerikanska Hulu under 2018.

Luther säsong 5

Vi är inte klara med Luther än, och tur är väl det. Väldigt lite är känt om handlingen, men Idris Elba har i intervjuer sagt att säsongen ”går tillbaka till rötterna”. Premiär på BBC under 2018.

Läs mer: Sett klart Stranger Things 2? De här 10 serierna kan du se istället

Arkiv X säsong 11

Efter att ha avslutat den tionde säsongen med en ordentlig cliffhanger kommer den klassiska sci-fi-serien tillbaka tidigt under 2018. Den elfte säsongen består av åtta fristående avsnitt och har premiär på Viaplay och TV3 4 januari 2018.

Waco

En verklighetsbaserad thrillerserie i sex delar om sektledaren David Koresch och hans följeslagare. De låg bland under under belägring av FBI under två månader i Texas. När polisen efter 51 dagar stormade byggnaden fattade den eld och över 75 män, kvinnor och barn dog. Premiär i USA 18 januari 2018.

Trust

Ytterligare en verklighetsbaserad thrillerserie. Trust handlar om kidnappningen av den 16-åriga oljemagnaten John Paul Getty III. Kidnappningen togs dock inte på allvar av familjen som avvisade de hotfulla kravbreven. Hilary Swank, Brendan Fraser och Donald Sutherland syns i rollerna. Premiär på amerikanska FX under 2018.

The Terror

Amazon Prime Video kan med ett nytt samarbete erbjuda AMC-serier i flera länder, däribland Sverige. Företaget ligger bakom succéserier som Mad Men, Breaking Bad och The Walking Dead. Nya The Terror utspelar sig 1847 och handlar kapten John Franklins expedition, men hans fartyg blir snart attackerat av ett mystiskt rovdjur. Premiär på Amazon Prime Video under 2018.

Bron säsong 4

Ingen kan väl av missat att den fjärde och sista säsongen av hyllade Bron får premiär i januari? Saga Norén och Henrik Sabroe är tillbaka som huvudroller och två år har gått sedan säsong tre avslutades. Premiär på SVT 1 januari 2018.

Läs mer: 32 tv-serier som du följde slaviskt om du var ung på 90-talet

Foto: Karl Norldund/SVT, Netflix