Joe Exotic Tiger King

32 tankar jag hade när jag såg första avsnittet av Tiger King på Netflix

Vilda tigrar, vapen, knark och mordhot. Netflix dokumentär ”Tiger King” ligger högst upp i listan över vad som trendar på Netflix just nu. Här är 32 tankar jag hade när jag såg första avsnittet!
3 saker du inte visste om Tiger King
Slå på ljud

Baaam TV: 14 filmer du inte får missa på Netflix


Miniserien Tiger King: Murder, Mayhem and Madness på Netflix är en dokumentär i sju delar där vi får följa Joe Exotic och ett gäng andra amerikaner som alla äger vilda kattdjur. Det som börjar som ett bråk mellan exotiska vapenälskande tigerfantaster och djurrättsaktivister eskalerar totalt och blir en mörk historia om hat, hot och att anlita en torped.

Jag har sett första avsnittet och är lika delar förskräckt, illa berörd och fascinerad. Det finns en anledning till att dokumentären ligger på förstaplatsen över mest sedda innehåll just nu. Hatten av till inköparen på Netflix som sa ja till detta. Presentationen måste ha låtit sinnessjuk.


Här är 32 tankar jag hade när jag såg första avsnittet av Tiger King på Netflix

1. Okej, det har gått 18 sekunder av första avsnittet och jag har redan sett ett klipp på ett lejon som åker cab.

2. 32 sekunder in och min hjärna möter nu en kavalkad av intryck i ett hem. Jag vet inte om jag ska fokusera på den döda tigern upphängd på väggen, på benprotesen dekorerad med döskallar, på de enorma pokalerna i bakgrunden, på att det hänger ett noshörningshuvud på väggen eller att det sitter en medtagen teddybjörn i soffan.

Tiger King inredning

Mitt öga vet inte vad det ska kolla på!

3. Vad jag lärt mig på fem minuter: Man kan tydligen kategorisera människor som äger vilda djur… De som sysslar med apor är ”kind of strange”, medan de som sysslar med stora kattdjur är ”back stabbing pieces of shit”.

4. Tittar jag på en hemfilmad version av pirates of the carribean?

Joe Exotic i Tiger King

Jack Sparrow, är det du? Nej det var visst bara Joe Exotic i samma kajal.

5. ”Det finns fler tigrar i fångenskap i USA idag än vilda tigrar i hela världen”, säger en reporter. URSÄKTA? Jag tror den meningen sammanfattar typ allt som är fel med världen. Hejdå.

6. Joe Exotic har alltså hockeyfrilla där endast delar är blonderade. Jag undrar så mycket över hans vardag. Är det typ ”morgonkaffe, sen mata tigrarna”, följt av ”behöver hitta djurkroppar att mata mina vilda djur med samtidigt som jag slänger i en lätt blondering”. Först matbutiken för att köpa färg och sen typ roadkillturné?

7. ”He’s a completely insane, gay, gun-toting drug-addict fanatic”. Jag vet inte om jag någonsin hört en så målande beskrivning av en människa förut.

8. Enorm 23-årig orm i närbild. Överväger nu att stänga av.

Orm i Tiger King

Hejdå.

9. Snöleopard instängd i varm baklucka. Jag får magknip.

10. Tiger King aka Joe Exotic vill inte ta av sig kepsen. ”Hela er publik kommer säga men gud, den där snubben har hockeyfrilla”, säger han till filmaren. Eh, ja. Det är som sagt inte bara en hockeyfrilla. Den är delvis blonderad! Kan ej släppa det.

11. Joe tror alltså att alla är avundsjuka på honom för att han får stå på scen med ett lejon som väger flera hundra kilo… Jag kan inte vara mer lättad över att det inte är min vardag, både för min och lejonets skull.

12. Snubben har alltså anställt randoms från Craigslist att ta hand om 148 vilda katter. Jag lämnar den meningen här bara.

13. JAHA nu blev det conuntrymusikvideo. Mr. Exotic är vad man får kalla multibegåvad (för alla som undrar är det inte han själv som sjunger säger google mig).

Joe Exotic musikvideo i Tiger King

Multi var ordet.

14. Kan någon bekosta en polypoperation till producenten Rick Kirkham? Att prata i näsan har fått ett nytt ansikte utåt.

15. Carole Baskin presenteras. Hon är vd för organisationen Big cat rescue. Kan inte låta bli att älska det faktum att hon inför ett reportage klätt sig i färgglad leopardtröja och har en blomsterkrans i håret.

Carole Baskin i Tiger King

Möt Carole Baskin.

16. I Joe Exotics gift shop finns bland annat följande produkter: honung, barbecuesås, hudkräm, så kallad sex gel samt en hel kollektion med djurmönstrade kalsonger. Allt man behöver för en lyckad lördagkväll med andra ord.

17. Spelaren står på 17.11 och vi får nu möta Joe Exotics make (numera exmake): John Finlay. Snälla rara kan någon säga hur han tänkte när han i intervjun valde följande outfit: Byxa. Punkt.

Tiger King exman

Outfit…on…point?

18. Här har vi nästa förmåga inom vildkattsyrket: Bhagavan ”Doc” Antle. Han hinner knappt hälsa på teamet innan han börjar berätta hur han tänker att de ska filma. Han fortsätter sedan genom att bokstavera sitt namn. Tydliga besserwisservibbar här.

19. Undrar hur Under Armour känner för att han reppar deras kläder?

Doc i Tiger King Netflix

Undrar om Under Armour vill inleda samarbete med Doc Antle…?

20. Människorna förstår alltså inte varför det är problematiskt att föda upp kattdjur i fångenskap. Men de har listat ut hur man kan göra både PR, upprätta hela kassasystem för besökare och låta priserna påverkas av efterfrågan.

21. Antalet tigrar Joe Exotic just nu har i dokumentären: 227. Vi tar det igen: 227! Tvåhundratjugosju!!!! Om jag hade 227 strumpor att hålla reda på skulle jag vara stressad.

22. Alla vildkattspersoner ever ”åh, de vill bara gosa och bli klappade”. Också alla vildkattspersoner ever: Har benproteser, ställning på knät, käpp och krycka samtidigt.

Skadat ben Tiger King

Lägg märke till benet…

23. Jag har så mycket frågor om modet i denna dokumentär! Det finns ju uppenbarligen en tanke bakom tigermönstrad paljettskjorta och bondagehalsband i kombo med sex ringar i örat matchat med svart kajal.

24. Person släppte ut 18 vilda tigrar i stan från sin bakgård där de levde. Djuren fick skjutas för att inte skada invånarna. Det här låter som en hemsk film. Men det är det tyvärr inte.

25. Som om inte detta kaos är nog blåser det nu upp till en tornado. Joe åker såklart runt på sin fyrhjuling och ”tittar på tornadon”. För det gör man ju.

Fyrhjuling Tiger King

Mysig utflykt.

26. Snälla rara nu ska Joe Exotic skjuta med gevär i vattnet. VAD E DETTA?

27. Okej, nu har Joe gjort en pakt med en snubbe på parken som heter John som innebär att om något går fel ska de skjuta varandra. Bara den meningen känns ju rätt _GALEN_. Nej men då går vi till steg två: Två patroner med deras namn på är redan förberedda. U.R.S.Ä.K.T.A.

Kulor i Tiger King

Romantiskt?

28. Joe Exotic: ”Jag skulle skjuta dig innan jag sköt någon av katterna” :))))))))

29. Doc: ”Jag sover med en AK47a under min madrass, laddad och redo” :))))))

30. Mark Thompson jobbar som säkerhetsvakt åt Joe Exotic. Undrar hur den anställningsintervjun gick till? Låt mig gissa:

”Howdy, gillar du vapen och stora katter”?

”Jajjamen”.

”Här har du tre maskingevär, gör vad du måste, välkommen till familjen”.

”Behöver jag skriva på något”.

”Nej, vi skakar hand, här får du en tigerkalsong du kan bära på jobbet”.

Tiger King vapen

Lilla shoppingrundan.

31. ”Är det bra så eller behöver du något sprängmedel idag”? Helt normal fråga på vapenshopen i USA.

32. Ironin när dokumentären klipper till ”4 år senare” och Joe Exotic sitter i fängelse och svarar i telefon med denna fras: ”Jag sitter i en bur”…

Sammanfattningsvis: Det här kan vara det sjukaste jag sett. Som ni säkert förstår kommer jag nu viga följande sju timmar av mitt liv till att kolla klart detta. Det här går inte att inte se.

Läs mer:

31 tankar jag hade när jag såg premiären av Big Brother

40 tankar jag hade när jag såg premiären av Paradise Hotel 2020

17 tankar du garanterat har när du har dåligt sex