Filmerna med högst betyg på Netflix

Bäst betyg på Netflix: Här är 11 filmer du måste se

Vilka är egentligen de allra bästa filmerna på Netflix? Det har Baaam tagit reda på! Här är 11 filmer som har fått högst betyg på IMDb och som du kan streama på Netflix redan ikväll.
Nytt innehåll från Netflix att hålla koll på i maj
1:41

Efter reklamen: Nytt innehåll från Netflix att hålla koll på i maj

(1:41)

Slå på ljud

Om du hade kollat igenom alla filmer och serier på Netflix hade du fått offra en hel livstid framför tv:n. Okej, kanske inte riktigt, men du fattar poängen. Netflix har en uppsjö av filmer, och ibland är det svårt att utläsa vilka som egentligen är bra.

Därför har vi gjort grovjobbet åt dig och letat upp 11 av de bästa långfilmerna på Netflix just nu. Det är både nya filmer och gamla klassiker. Gemensamt är att de har högst betyg på rankingsajten IMDb av alla Netflix-titlar.

Poppa popcornen, luta dig tillbaka och välj och vraka bland de bästa filmerna på Netflix just nu!


Filmerna med högst betyg på Netflix

The Dark Knight (9.0 i betyg)

The dark knight

Christian Bale som Batman.

Högst betyg av alla titlar på Netflix har Batman-rullen The Dark Knight. Filmen är en uppföljare till Batman Begins från 2005. Christian Bale gör huvudrollen som Bruce Wayne a.k.a Batman.

Sagan om konungens återkomst - Härskarringen (8.9 i betyg)

Den tredje delen i Sagan om ringen får högst betyg i serien. I filmen försöker Gandalf och Aragorn dra blicken från Frodo och Sam när de närmar sig Mount Doom med ringen.

Schindler's List (8.9 i betyg)

Kultrullen från 1993 handlar om Oskar Schindlers kamp. Han använder hela sin förmögenhet för att rädda 1 100 judar från Auschwitz under andra världskriget.

Inception (8.8 i betyg)

När Inception hade premiär 2010 fick filmen stor uppmärksamhet. Sedan dess har den legat kvar på topplistorna. Filmen handlar om en tjuv som tar reda på hemligheter genom folks drömmar och ingen mindre än Leonardo DiCaprio gör huvudrollen.

The Green Mile (8.6 i betyg)

The green mile

En dödsdömd fånge har magiska krafter i "Den gröna milen".

Tom Hanks står för huvudrollsinnehavandet i denna sevärda fängelsefilm från 1999. När en fängelsevakt upptäcker att en dödsdömd fånge besitter mystiska krafter försöker han desperat att förhindra mannens avrättning.

Departed (8.5 i betyg)

Leonardi DiCaprio står för ett stort antal roller i de bästa filmerna på Netflix. Så även i filmen Departed. Här får vi följa två poliser som jobbar under täckmantel, varav den ena även ägnar sig åt dubbelspel, för att krångla till det ytterligare.

En oväntad vänskap (8.5 i betyg)

Driss är en ung och fattig förortskille som mot alla odds får jobb som personlig assistent till den rike och förlamade mannen Phillip. Först är deras relation tveksam, men Driss energi och glädje smittar snart av sig.

Memento (8.4 i betyg)

Denna spännande thriller handlar om en man utan minne som vill hämnas sin mördade hustru. Han söker inte bara efter mördaren, utan även sina minnen, som han ständigt förlorar efter bara 15 minuter åt gången. Filmen är berättad utifrån hans perspektiv, vilket ger allting en extra twist.

Inglourious Basterds (8.3 i betyg)

Inglourious Basterds

Brad Pitt i Inglourious Basterds.

Denna tysk-amerikanska film är regisserad av Quentin Tarantino och har Brad Pitt i huvudrollen. Filmen handlar om en judisk biografägare som tvingas anordna premiären av en nazistisk film.

Seaspiracy (8.3 i betyg)

Okej, Seaspiracy är ingen långfilm i ordets rätta bemärkelse, men det är en dokumentärfilm, och den måste ses!

Den 90 minuter långa dokumentärfilmen handlar om en en filmskapare som älskar havet. Därför dokumenterar han de skador människan vållar djuren som lever där – och upptäcker samtidigt omfattande korruption.

Green Book (8.2 i betyg)

Filmen utspelar sig 1962. Frank förlorar sitt jobb som dörrvakt på en nattklubb och blir istället chaufför och livvakt åt en känd, rik pianist under en åtta veckors turné. Trots deras olika uppfattningar om det mesta börjar en stark vänskap sakta uppstå mellan dem.

Foto: TT, Mary Evans Picture Källa: Netflixguiden.se, IMDb, Netflix.com

Relaterade artiklar
Här är alla nya serier och filmer på Netflix i maj
De enda filmerna och serierna du behöver se i maj 2021
Här kan du streama alla filmer som vann en Oscar 2021