Grammy-recap deluxe: De 8 bästa ögonblicken från galan

Jerry Seinfeld fick en valp, Blue Ivy satt på front row och Rihanna dominerade scenen. Här är den enda recap du behöver av Grammy-galan 2018.

Läs mer: Därför bar kändisarna vita rosor på Grammy-galan

Kesha gjorde ett starkt uppträdande

Backad av en kvinnokör klädda i vitt uppträdde Kesha med sin låt ”Praying”, hennes första låtsläpp sedan den juridiska tvisten med producenten Dr. Luke började. Låten är väldigt känslofylld redan från början men tillsammans med kvinnokören blev Keshas uppträdande ännu starkare.

Hillary Clinton läste ett stycke från Trump-boken ”Fire & Fury”

Den kanske mest omsnackade boken i USA de senaste veckorna har varit ”Fire & Fury” av Michael Wolff. Boken ska beskriva Trumps och hans stabs agerande under presidentkampanjen 2016 och de första 100 dagarna i Vita huset. Och det är ingen smickrande bild som målas upp. Boken har genererat skandalrubriker i USA och presidenten själv har avfärdat boken som full av lögner. Under Grammy-galan spelades en bandad sketch upp där värden James Corden håller auditions för en spoken word-version av boken och kändisar som John Legend, Cher, DJ Khaled och, mycket riktigt, Hillary Clinton läser upp stycken.

Familjen Carter var coolare än alla

Beyoncé, Jay Z och Blue Ivy satt såklart på första rad på galan. Oklanderligt klädda och galet coola. Det bästa ögonblicket var kanske när Bey och Jay applåderade åt Camila Cabellos tal och Blue Ivy försiktigt höjer handen som för att säga ”chilla”. Tycker Blue Ivy inte om Camila? Hade hon svårt att höra talet över föräldrarnas klappande? Anledningen är ett mysterium, men klippet är inte mindre fängslande för det.

via GIPHY

Läs mer: Grammy-galan 2018: Allt du inte vill missa från röda mattan

Janelle Monae höll tal om Time’s Up

När hon presenterade Keshas uppträdande tog Janelle Monae tillfället i akt att prata om Time’s Up-rörelsen och hur diskriminering inte endast sker i filmindustrin och Washington utan även förekommer i musikvärlden.

Bruno Mars vann sex pris

Storvinnaren under kvällen var utan tvekan Bruno Mars. Jay Z var artisten med flest nomineringar, åtta stycken, men tog inte hem något av priserna. Istället var det Bruno Mars som vann i kategorierna Record of the year, Album of the year, Song of the Year, Best R&B album, Best R&B song och Best R&B performance. Tillsammans med Cardi B bjöd han dessutom på ett 90-talsdoftande uppträdande av ”Finesse”.

via GIPHY

Det fanns valpar

När priset för Best comedy album delades ut fanns det inga förlorare. Efter att priset gick till Dave Chapelle berättade James Corden att han inte ville att någon skulle vara ledsen över förlusten. Därför fick de andra nominerade i kategorin – Jerry Seinfeld, Jim Gaffigan och Sarah Silverman – supergulliga valpar att gosa med istället.

via GIPHY

Rihanna dansade med så mycket glädje

Vi vet alla att Rihanna är en inspiration i mode, skönhet, attityd och livet generellt. På Grammy-galan uppträdde hon och DJ Khaled med sommarens dansvänligaste hit ”Wild Thoughts” och dansade som att det var det bästa hon visste i livet.

via GIPHY

Carrie Fisher tilldelades pris postumt

Inte ett öga var torrt när legenden Carrie Fisher, som tragiskt gick bort 2016, postumt vann kategorin Best spoken word album för ljudversionen av sin memoar ”The Princess Diarist”.

Foto: CBS, IBL