Bekräftat: Lashana Lynch är den nya agent 007 i James Bond-filmen

Bekräftat: Lashana Lynch är den nya agent 007 i James Bond-filmen

Nu står det klart – Lashana Lynch blir den första kvinnan att spela agent 007 i den kommande James Bond-rullen No time to Die!
5 saker du kanske inte visste om Lashana Lynch
Slå på ljud

Efter alla rykten – skådespelaren Lashana Lynch blir nya agent 007. Äntligen en kvinna i rollen!

Det är ett historiskt ögonblick för alla James Bond-fans. För i den kommande och 25e Bond-rullen No Time to Die kommer självaste James Bond, som spelas av Daniel Craig, gå under jorden och lämna över sitt agentnummer 007 till Lashana Lynchs karaktär Nomi, som då ska kliva i James Bond-skorna som så många andra (vita män) gjort tidigare.

Första svarta kvinnan som agent 007

Redan när ryktesvågen om att det var en svart kvinna som skulle hoppa på James Bond-tåget, började internet att koka – av glädje men även trollen vaknade.

Så pass att Lashana Lynch blev tvungen att radera alla sina sociala medier-konton:

– Jag är bara en svart kvinna, om en annan svart kvinna hade fått rollen, så hade hon fått ta emot samma attacker. Men jag får bara påminna mig själv om att en debatt pågår, och att jag är en del av något riktigt, riktigt revolutionerande, säger Lashana Lynch i en intervju med Harpers Baazar strax efter avslöjandet.

Alla ska blir representerade

När hon först blev erbjuden rollen som den nya agent 007 granskade hon manuset för att verkligen känna sig okej med rollen.

– Jag letade efter minst en scen i manuset, där de svarta i publiken skulle nicka på huvudet och känna sig representerade. Det gör jag i alla mina projekt, det är viktigt för mig att alla känner sig representerade och att det ska kännas hundra procent äkta, säger hon i intervjun.

I dagsläget vet vi inte om Lashana Lynch kommer få spela agent 007 i kommande Bondfilmer, men det står dock klart att Daniel Craig nu gör sin sista rulle som James Bond.

Foto: TT

LÄS MER:

Efter lagändringen – nu kan du äntligen köpa rosa prosecco

Nu får militären (äntligen) kläder anpassade för kvinnor

Benjamin Ingrosso: ”Alla har alltid en uppfattning om mig”