Beyoncé ger tillbaka till fansen – lanserar stipendium för unga kvinnor

Beyoncé firar ettårsdagen av "Lemonade" på ett ovanligt generöst sätt. Nu lanserar hon ett stipendium som ska uppmuntra och underlätta för unga kvinnor att läsa på universitetet.

Läs mer: Bow down bitches – så blev Beyoncé samtidens största artist

Som om Beyoncé inte var queen nog – nu hjälper hon amerikanska kvinnor att plugga vidare. På ettårsdagen av ”Lemonade”-släppet avslöjade hon nyheten på sin hemsida.

Stjärnan lanserar ett stipendium hon kallar ”Formation Scholars awards” och är avsett specifikt för kvinnor som studerar konstnärliga ämnen, musik, litteratur eller afroamerikanska studier. Fyra stipendier kommer att delas ut under studieåret 2017-2018 till studenter på fyra olika universitet: Berklee College of Music, Howard University, Parsons School of Design och Spelman College.

Med stipendiet vill Beyoncé uppmuntra och stötta unga kvinnor som är djärva, kreativa, medvetna och självsäkra. Det är oklart hur mycket pengar det rör sig om men oavsett summa så är det säkerligen bättre än de gigantiska lån som amerikanska studenter sällan lyckas undvika.