Då har säsong 2 av Vår tid är nu premiär på tv

Då har säsong 2 av Vår tid är nu premiär på tv

Vår tid är nu blev en stor succé när den sändes på SVT förra året. Och snart har säsong 2 premiär – här är datumet att lägga in i kalendern.

I morgon smygvisas första avsnittet av säsong 2 av Vår tid är nu på musikfestivalen Way Out West. Vi som inte är på plats får dock vänta lite på den nya säsongen. Dock är datumet nu satt: den 1 oktober sänds första avsnittet av den andra säsongen, på SVT och SVT play.

Den första säsongen började vid krigets slut 1945 med glädjeyra och en stulen kyss, medan den andra säsongen kommer att ta vid tio år senare, år 1955 och pågå fram till år 1962. Säsong 2 kommer att bestå av totalt tio avsnitt.

Läs också: Från Nina till Maggan – den totala guiden till Vår tid är nu


Enligt Ulf Kvensler, som är en av personerna bakom Vår tid är nu, är Peter (en av Ninas bröder) den första vi får se i säsong 2. Peters flickvän Ester, som vi fick möta i slutet av säsong 1, är en av de ”nya” rollerna som kommer att vara mest framträdande. Tillsammans med rollfiguren Angelo, en italienare som börjar jobba i disken på restaurangen, är hon viktig under säsong 2, säger Kvensler i en intervju med Expressen.

Även en tredje säsong av Vår tid är nu är planerad och inspelningarna av den startade i våras. Den kommer att handla om åren 1968 till 1971 och kommer att sändas under 2019.

Artikeln publicerades först på ELLE.