demi lovato

Demi Lovato om insikten som kommit med åldern: ”Jag är queer”

Sångerskan Demi Lovato benämner sig som queer. För Glamour berättar hon nu om insikten som kommit med åldern. ”Jag kände att jag gillar detta bättre”, säger hon.
10 Historiska HBTQ+profilerna vi minns
Slå på ljud

I fjol blev Demi Lovato, 28, förälskad i skådespelaren Max Ehrich, 29. Kort därefter kom förlovningen, följt av ett infekterat uppbrott som utspelade sig inför öppen ridå. När Demi meddelade i sina sociala medier att förlovningen brutits släppte en hjärtekrossad Max släppte musik om henne – och hon svarade i sin tur med att skämta om deras brutna blixtförlovning i direktsändning. Ouch!

Nu menar Demi att den korta kärlekssagan fick henne att komma till en viktig insikt, rapporterar Teen Vouge.

Mer intresserad av kvinnor än av män

I en intervju med Glamour som Teen Vouge återger berättar Demi att ”Med åldern har jag börjat inse hur queer jag är”. Hon förklarar:

”I fjol var jag förlovad med en man, och när det inte funkade kände jag att det var ett stort tecken. Jag trodde att jag skulle spendera resten av livet med någon. När det inte blev så kände jag en jättestor lättnad och att jag kunde leva mer sanningsenligt”.

Demi förklarar vidare att för tillfället är hon mer intresserad av kvinnor än av män.

”När jag hookade med en tjej kände jag att jag gillar detta bättre. Det kändes bättre. Det kändes rätt”, förklarar hon.

Demis känsla i intima situationer

Hon berättar vidare att det ibland uppkommit en ”invärtes reaktion” när hon närmat sig en sexuell eller intim situation med en man, som att det inte alls känts rätt. ”Typ 'Jag vill inte föra min mun dit'. Och det har varit oberoende av vem personen i fråga är. Jag har bara känt att jag uppskattar dem som vänner mer än någonting romantiskt, och att jag vill inte vara romantisk med någon av motsatt kön”.

Demi har förvisso under en lång tid undvikit att sätta en stämpel på sin sexualitet. För Glamour säger hon nu lite hemlighetsfullt att ”Jag vet vem jag är och vad jag är, men jag inväntar rätt tillfälle att komma ut inför världens ögon som det jag är”.

Fortsättning följer alltså!

Detta innebär begreppet queer

Enligt RFSLs begreppsordlista, som tidigare citerats av Baaam, kan queer syfta till olika saker. Begreppet är från början en kritik mot idéer om normalitet i fråga om kön och sexualitet, heteronormativitet och könsbinära normer. Queer kan också innebära en önskan att inte behöva definiera sitt kön eller sin sexuella läggning men även tvärt om, för att beskriva sin könsidentitet eller sin sexualitet.

Foto: TT

Källa: Teen Vouge

Relaterade artiklar
Juno-skådespelaren Elliot Page kommer ut som trans
Kristen Stewart om att komma ut: ”Inga problem”
Miley Cyrus berättar: Därför dras jag till tjejer