Gwyneth Paltrows lycka efter insikten om 16-åriga dottern Apple.

Gwyneth Paltrows insikt om 16-åriga dottern Apple

”När jag ser min dotter och hennes vänner, så ser jag en sådan styrka och stolthet”, säger Gwyneth Paltrow när hon pratar om kampen för jämlikhet mellan män och kvinnor.
6 klassiska roller som skulle egentligen ha spelats av andra
Slå på ljud

När det kommer till jämställdhet mellan könen ser Gwyneth Paltrow en megaskillnad mellan sin egen och 16-åriga dottern Apple Martins generation, vilket kanske är givet. Men i en intervju med företaget Adobes marknadschef Ann Lewnes, förklarar Gwyneth Paltrow att dottern Apple (och alla hennes vänninor) har en sådan självklarhet i sig själva gällande kampen om jämlikhet, rapporterar E Online.

– Lagom till det att min dotter ska ut i arbetslivet, finns det inte en enda chans att hon eller hennes tjejvänner kommer godta det, säger Gwyneth Paltrow och menar orättvisor på jobbet så som exempelvis löneskillnader eller sexuella trakasserier.

Gwyneth Paltrow fortsätter:

– När jag ser min dotter och hennes vänner, så ser jag en sådan styrka och stolthet. Tjejerna har, och jag menar detta som något positivt, en sådan känsla av deras självklara rättigheter. Och jag säger inte att dom är bortskämda, utan de är bara medvetna om vad som är rätt och fel.

Paltrow gläds åt att dagens unga kvinnor är upplysta

Gwyneth Paltrow förklarar att generationen med de här unga kvinnorna kommer – utan att ursäkta sig – bara köra på och kräva rättvisa!

– Det är typ ”Nej, vi är här och vi kräver samma sak som killarna kommer få”. Det är en sådan självklarhet för dessa unga tjejer idag. Och jag finner det väldigt upplyftande och fantastiskt att vi alla går i den här riktningen tillsammans, säger skådespelaren som själv tagit stora kliv framåt i kampen för jämlikhet mellan män och kvinnor.

2017 var Gwyneth Paltrow en av de drivande krafterna bakom #Metoo-kampen, och hon var en av alla kvinnor som anklagade Harvey Weinstein för sexuella ofredanden.

”Patriarkatet håller på att spricka”

Gwyneth Paltrow slår ett slag för hur hela kulturen sakta men säkert öppnar upp för mer rättvisa, hon hänvisar till #Metoo-kampen och Black lives matters-rörelsen.

– Det känns som att patriarkatet håller på att spricka, och att alla mer och mer börjar omfamna ett bredare utbud av röster gällande raser och kön, säger hon.

Dottern Apple går i mammas fotsteg

Dottern Apple går med andra ord i sin mammas kampen-för-rättvisan-fotsteg, och hon verkar även följa sin mammas steg in i rampljuset. Och sin pappa Chris Martin för den delen.

För just nu är 16-åringen, som för övrigt är slående lik sin mamma, inne på att dansa och sjunga.

Foto: TT/Instagram

LÄS MER:

Silvana Imams fina hyllning till flickvännen Beatrice Eli

Trött på 2020? Nu kan du bo under en sten för 50 kronor natten

5 bevis på att världen är anpassad för män – och inte kvinnor