Halsey och Kanye West

Halsey ryter ifrån efter Kanye Wests tweets: ”Är inte ett skämt”

Kanye West har twittrat en rad osammanhängande saker de senaste dagarna. Många har undrat hur det egentligen står till med rapparen. Nu hoppar sångerskan Halsey in och ryter ifrån ordentligt till de som skämtar om hans psykiska ohälsa.

De senaste dagarna har den amerikanska rapparen Kanye West twittrat en rad osammanhängande tweets. Mycket har handlat om hans familj och hustrun Kim Kardashian, känd från realityserien Familjen Kardashian. Han skrev bland annat att han försökt skilja sig från henne under en längre tid samt att hon försökte låsa in honom.

”Kim försökte ta hit en läkare för att låsa in mig med en läkare”, skrev Kanye West på Twitter.

Kanye West inne i en svår manisk period

Tweetsen kom strax efter att han hade haft sitt första kampanjmöte för att försöka bli USA:s nästa president. Där pratade han om bland annat abort och slaveri, och brast flera gånger ut i gråt. Källor till sajten TMZ uppger att rapparen är inne i en svår manisk period i sin bipolära sjukdom.

2018 berättade Kanye West för första gången om sin sjukdom. Att vara bipolär innebär bland annat att du är manodepressiv, det vill säga att du hoppar mellan att vara manisk, pigg och överenergisk till att vara deprimerad och låg. Svängningarna i humöret kan vara jobbigt både för den som lider av sjukdomen, men också för omgivningen.

Halsey ryter ifrån efter skämten om Kanye West

Kanye Wests tweets har snabbt fått spridning och många undrar hur han egentligen mår. Många har även gjort narr av honom och det han har skrivit, något som nu sångerskan Halsey reagerar starkt på. På sin Twitter ber hon nu folk att sluta skoja om en psykisk sjukdom.

”Inga skämt just nu. Jag har dedikerat min karriär till att erbjuda utbildning och en inblick i bipolär sjukdom och jag blir så störd av vad jag ser nu.” skriver hon och fortsätter:

”En manisk period är inte ett skämt. Om du inte kan erbjuda förståelse och sympati, erbjud då din tystnad” avslutar Halsey.

Om du lider av bipolär sjukdom kan du få hjälp på vårdcentral eller på en psykiatrisk mottagning. Om du känner att situationen är outhärdlig och är orolig för att skada dig själv eller andra ska du omedelbart kontakta en psykiatrisk akutmottagning. Även närstående till någon med akuta symptom kan kontakta en psykiatrisk akutmottagning.

Foto: TT

LÄS MER:

Bildextra: Spana in Kim Kardashians och Kanye Wests nya lyxvilla

Psykisk ohälsa hos unga har ökat 50 procent – är skärmar boven?

Deras app ska motverka psykisk ohälsa: Man ska vara stolt över att ta tag i sina problem