Skådespelarna i Stranger things

TT

Här är nya karaktärerna i Stranger things säsong 4

Inspelningarna av den fjärde säsongen av Stranger things är i full gång. Nu avslöjar Netflix några nya karaktärer som spelas av bland andra Robert Englund och Eduardo Franco.
Allt du vill veta om Stranger Things säsong fyra
Slå på ljud

Det första avsnittet av Stranger things visades på Netflix för över fyra år sedan. Efter det har serien älskats av fansen och nu är det snart dags för en fjärde säsong. Serien skapades av bröderna Ross och Matt Duffer och nyligen avslöjade Ross att den fjärde säsongen definitivt inte blir den sista.

– Säsong 4 kommer inte att vara slutet på serien. Vi har nu bestämt hur det ska sluta och när, sa Ross Duffer och fortsatte:

– Coronapandemin har gett oss tid att blicka framåt och lista ut vad som är det bästa för serien. När vi nu bestämt det så har vi fått en bättre idé om hur vi ska framställa berättelsen, förklarade han.

Som vanligt kommer tittarna få följa Mike, Eleven, Steve och deras vänner på deras läskiga äventyr. De som trodde att Jim Hopper dog i sista avsnittet av säsong tre kan nu pusta ut. Han är inte död men han har hamnat i ett fängelse i Sovjetunionen, som idag är stora delar av Ryssland.

Nya skådespelarna i Stranger things säsong 4

Tom Wlaschila, 47, är en av skådespelarna som gör entré i den fjärde säsongen. Han kommer spela en fängelsevakt i det fängelset där Jim Hopper sitter inspärrad. Tom Wlaschila har tidigare synts i Game of thrones i rollen som Jaqen H'ghar.

Den amerikanska skådespelaren Robert Englund, 73, är en svenskättling som också gör debut i den fjärde säsongen av Stranger things. Han är mest känd för sin roll som Freddy Krueger i skräckfilmen Nightmare on elm street. Freddy Krueger var en brutal mördare och troligtvis kommer Englund vara läskig även nu. Han spelar nämligen karaktären Victor Creel som är en obehaglig person som suttit i fängelse sedan 1950 för mord.

Andra skådespelare som också kommer medverka i säsong fyra är Eduardo Franco, 23, Joseph Quinn, 26, och Maya Hawkes lillebror Levon Hawke, 18.

Eduardo Franco har nyligen synts till i filmen Booksmart, där han spelade Theo. Theo var en högskole-elev som alltid varit i lite skymundan men äntligen fick leva ut sin dröm om att flörta med en lärare.

Joseph Quinn kan man känna igen från serien Catherine the great och nu kommer han att spela en djärv rocksnubbe som driver The hellfire club, vilket är skolans egna klubb.

Levon Hawke får spela med sin syster Maya

Levon Hawke och Maya Hawke är kändissyskonen som nu kommer få spela tillsammans. Maya är med sedan tidigare säsonger och hon spelar karaktären Robin. Att båda syskonen tagit ett kliv in i skådespelaryrket är kanske inte så märkligt, eftersom deras föräldrar är två av Hollywoods största namn.

Deras pappa är ingen mindre än Ethan Hawke känd från filmer som Döda poeters sällskap, Before midnight och Boyhood. Och mamma är Uma Thurman som spelat i Pulp Fiction, Kill Bill och Nymphomaniac.

Foto: Netflix/TT

LÄS MER:

Natalia Dyers ilska efter påhoppen mot skådespelarna i Stranger things

Säsong 4 av Stranger Things – inte den sista

Bakom kulisserna på Stranger Things 4 – här återförenas casten