The Sims 4 test

Jag spelade Sims för första gången på 20 år – här är 33 tankar jag hade

Sist jag spelade Sims var jag 9 år. Nu är det dags igen. Här är 33 tankar jag hade när jag spelade Sims - 20 år senare!

Baaam TV: Mer nöjesnytt ser du här

Jag trodde inte att det fanns något som hette ”för mycket streaming”. Men det krävdes en pandemi för att till och med jag skulle få nog av tv-serier (tillfälligt). Jag bestämde mig därför att byta syssla som slutar på -ing och gick från streaming till gaming.

Sist jag spelade Sims var jag 9 år, satt vid den så kallade familjedatorn och ofta satt någon av mina systrar eller en kompis bredvid. Ibland tog jag en spelpaus för att gå till köket och göra oboy och ta en polarmacka med ost :’)

Nu har jag en egen lägenhet, en egen dator och oboyen är utbytt mot kaffe. Mina Simskunskaper verkar dock ha stannat på en 9-årings nivå…


Här är 33 tankar jag hade när jag spelade Sims för första gången på 20 år:

Jaha, hur får jag själva spelet? Jag får väl googla som med allt annat. Varför finns det flera sidor där man ser ut att kunna köpa spelet? Är det inte EA games som äger The Sims?

Säger man ens THE Sims? Eller gör bara okunniga det? Typ som folk som säger Instagram story och inte bara story. Pin.

Google The Sims 4

Mm, det börjar bra.

Det här origin ser ju väldigt gamingaktigt ut. Fast loggan ser också lite ut som någon slags olaglig nerladdningsikon. Är det här virus? Gud, varför är jag en farmor? Okej, jag betalar nu. Tänk om de tar mina kortuppgifter och skimmar mig? Skärp dig, Louise.

It’s my lucky day! 75 procents rabatt innebär att spelet bara kostar 135 kronor! Typ lika mycket som en lunch ute. Och det här kan eventuellt ge mig nöje i mer än 14 minuter (ja, jag äter snabbt).

Origin The Sims 4

Unnar mig Digital Deluxe Edition, för det är jag värd!!!

Nu säger min dator att jag måste installera en (ett?) plugin för att kunna ladda ner spelet. Gah, jag vill bara spela! Finns ingenting jag är så trött på just nu som att lägga till plugins för att kunna ha 100 olika möten online. Jag saknar CD-skivor!

Okej, nerladdat och klart. Nu ska jag göra en familj! Precis som när jag var 9 år gör jag mig själv och killen jag är kär i. Skillnaden nu är väl att vi faktiskt är ihop, HAHA.

The Sims 4 familj

Han fick ha keps på grund av att alla frisyrer var fruktansvärda (ja, jag glömde skärmdumpa skapandet av honom, här är en bild från när vi precis flyttat in istället)

Jaha, i skaparläget kan man ändra ALLT. Jag ska alltså välja mellan 40 par ögonbryn men sen kan jag även gå in och dra i ögonbrynen för att ändra dem ytterligare. Hur ska jag bli klar?

Varför är alla hår jättefula? Den enda frisyren med långt hår och mittbena ser ut som ett lejon. De kortklippta frisyrerna ska vi inte ens tala om. VARFÖR ser alla korta hår typ ut som Ash i Pokémon alternativt Cameron Diaz i badrumsscenen i Den där Mary?

Frisyrer The Sims 4

Cameron, är det du?

Av 40 munnar finns det inte ens någon som liknar min. Har jag en konstig mun?

Jag kanske ska testa att välja en mun som är ganska lik min och dra i den. Nu ser det ut som att jag gått till en skönhetssalong som snart ska bli anmäld för att ha utfört felaktiga botoxbehandlingar.

Sims 4 mun

Aj.

Vad ska jag som sim ha för kläder? Kan man byta dessa sen? Vad fula alla byxor är. Nej, nu råkade jag välja en Star Wars-outfit. Hur får jag bort den? Panik, jag fick en Leia-frisyr nu och jättefult smink.

Princessan Leia Sims 4

Jag ville inte ha det såhär!

Okej, back to basics. Får bli jeans. Känns som ett neutralt alternativ som passar till många tillfällen. Äntligen dags för det jag alltid gillat mest: Att bygga hus!

Eeeeeh, var jag ett geni när jag var 9 år? Eller är jag bara fortsatt sämst? Hur i helvete börjar man när man ska bygga? Väggverktygen har minst sagt utvecklats.

Men gud, min simsfamilj har inga pengar. Allt är jättedyrt. Hur fuskar man?

Mmmmm, motherlode finns fortfarande kvar <3

Motherlode Sims 4

Älskar att fuskrutan fortfarande ser så fattig ut. Skönt att något känns bekant!

Sådär, nu har jag lyckats bygga upp en form på ett hus. Men vad är det där jag ser i grannskapet? Varför har alla andra hus en grund? Hur får man det?

25 minuter senare… HUR FAN FÅR MAN GRUND??????? *Kollar på Youtube men där ser byggpanelen annorlunda ut än min*, *Byter till ett forum och inser att en ny uppdatering kommit där ett nytt reglage dykt upp*.

35 minuter senare… *Drar i mitt nyfunna reglage och pang, en grund!*

Bygga grund Sims 4

Det tog mig alltså strax under 40 minuter att lista ut att man behöver dra i denna pil för att få en grund på sitt hus.

Okej, väggar, grund, uteplats och fönster på plats. Men taket? Det finns över 10 olika tak och jag måste tydligen bygga det själv? Jag kan alltså inte bara klicka på en knapp och välja ett automatiskt tak som förr under den gamla goda cd rom-tiden.

*Ringer en vän som skickar videoklipp där hon filmat sin egen skärm och förklarar hur jag ska bygga*

Hjälp sms Sims

Shoutout till min Sims-mentor <3

Flashback! Mitt hus ser EXAKT likadant ut som de hus jag byggde som 9-åring. Fyrkantigt, beige utsida, stora fönster i metall. Hög taknock, absolut inte rött tak, snarare ljusbrunt, en terass med grå betong som går i en L-form runt huset. Självklart har simsversionen av mig själv en pool och alla rum är för stora för att inreda normalt.

Åh, möbler, älskade möbler, nu ska vi inreda mitt nioåringsmansion! Men……….. Varför.är.allt.så.fult?

*Googlar: Vad kostar prylpaket på The Sims 4*

*Ringer (samma) vän igen som förklarar att min mac än då inte kommer palla expansionspaketen*. Är redan oroad för att fläkten i datorn kan skadas på grund av hög belastning.

Okej, jag får jobba med det jag har, som jag säger till mig själv varje gång jag ska sminka mig.

Hus The Sims 4

Samma byggstil since 1991.

Man kan tydligen välja olika färger på i princip allt och dessutom kan man vrida saker åt ungefär 14 nya håll. Hur lång tid kommer det här ta?

*7 timmar senare* Har absolut spenderat EN HEL DAG åt att inreda ett för stort hus åt simsversionen av mig själv och min kille. Jag hade kunnat rensa förrådet eller göra backup på min telefon. Men oj, så fint det blev med den där lilla buketten på mitt animerade vardagsrumsbord. Och sovrummet i terrakotta!

The Sims 4 blomvas

Detaljen som gör hela mitt hem i Sims!

Jaha, nu när jag spenderat tre timmar på att göra övervåningen har jag hittat mycket bättre möbler så nu hatar jag hela undervåningen… Speciellt köket. Usch vad det är fult. Varför valde jag olika nyanser av bajsbrunt på typ allt?

Aj, min hand har kramp. Det känns som att muskulaturen i mitt lillfinger blivit inflammerad. Nu förstår jag varför mina föräldrar tjatade om datorpaus.

Men HAHA, eftersom jag är vuxen nu kan jag bestämma själv. Och jag tänker fortsätta spela trots att min hand krampar lätt.

Sims 4 kitchen

Jag skäms över mitt fula kök!!!!!

Mitt hus får vara klart (för nu). Nu ska simsversionen av mig själv få titta på lite tv.

Jaha, precis som för 20 år sedan tycker jag det är astråkigt att låta simmarna interagera med varandra. Jag gillar ju bara att bygga.

Hur snabbt kan man utveckla musarm?

Läs mer:

32 tankar jag hade när jag såg första avsnittet av Tiger King på Netflix

40 tankar jag hade när jag såg premiären av Paradise Hotel 2020

31 tankar jag hade när jag såg premiären av Big Brother